Begin je met opnemen? Check dan Audacity eens. Als je jouw muzikale uitspatting wil opnemen, is dit een makkelijke en goedkope oplossing.

Ik zal je laten zien hoe jij jouw muzikale spel (zang of instrument) kunt opnemen over een karaoke of backing track in een aantal verschillende programma’s. Om te beginnen laat ik je zien hoe dit in Audacity werkt.

Audacity is GRATIS software!

Als je audio interface is aangesloten ben je klaar om te starten.

Je kunt al aan de slag met een investering van minder dan €100! Audacity is gratis en de rest hoeft niet duur te zijn.

In onderstaande video laat ik je zien hoe je jezelf opneemt over muziek. Als je van karaoke houdt, kun je nu jouw uitvoering opnemen. Als je van improviseren over jam tracks houdt, kun je dat opnemen.

Zelfs als je eerst een akoestische gitaar wil opnemen, daarna de lead zang en dan de backing vocals, kun je dat met deze software doe. Download Audacity en bekijk de video en ga het vervolgens doen.

Download Audacity voor pc.
Download Audacity voor Mac.

Makkelijk, toch? Nu kun jij jouw muzikaal talent opnemen!

Als je al langer aan het opnemen bent, kun je misschien eens kijken naar een andere DAW (opname software). Audacity is cool, maar eenvoudig. Misschien is Garageband iets voor je? In het volgende artikel in deze reeks laat ik je zien hoe je dit doet in Garageband.

Het lijkt me heel tof om te horen wat jij hebt opgenomen!

Schrijf een bericht als je een opmerking hebt of iets wil vragen over Audacity.

Heb je iets opgenomen? Laat het dan horen en deel de link naar de opname.

Heel veel plezier en laat je talent horen,

handtekeningBlog