Garageband
voor Singer Songwriters

Leer deze opname app nu ook écht te gebruiken

 • Je wilt je ideeën beter vastleggen dan een met opname op je mobiel.
 • Je hebt een liedje af, maar je kunt het niet laten horen..?
 • Je vindt het lastig liedjes af te maken.
 • Je hoort steeds instrumenten en partijen in je hoofd die je zelf niet speelt.
 • Je hebt een iphone of ipad maar hebt GarageBand nog niet gebruikt.
 • Je denkt dat zelf demo's opnemen te hoog is gegrepen.

Zelf demo's kunnen maken is een múst voor singer-songwriters!

Je hebt GarageBand wel eens geopend, maar ook weer meteen afgesloten. Het zag er te moeilijk en technisch uit.

Het zou geweldig zijn als je je songs op internet kon zetten, maar een opname met je mobiel vind je niet goed genoeg klinken. Je vindt jezelf ook niet goed genoeg om de studio in te gaan. Het is ook veel te prijzig om elke song professioneel op te nemen in een studio.

Je schrijft songs met gitaar of piano en zang, maar in je hoofd hoor je er ook drums, bas, strijkers enz. bij. Het idee van je song komt gewoon niet tot zijn recht met alleen piano- of gitaarbegeleiding. Je hebt geen band waarmee je het kan spelen. En, als je wel een band hebt ... hoe breng je jouw idee dan over?

Zelf opnames van je songs maken, is niks voor jou (denk je). Daar moet je heel technisch voor zijn en dat ben je niet (vind je). Het lijkt niet haalbaar dat je dat ooit gaat lukken (vrees je).

Herkenbaar?

"Ik ben heel enthousiast geworden over wat ik kan met GarageBand! Je hebt mij, als iemand die niet zo bekend is met alle digitale mogelijkheden, precies de juiste instructies gegeven."
- Caroline -

BEGIN METEEN
 • Je gebruikt GarageBand als songwriting tool
 • Je neemt je eigen demo's op en deelt ze op internet
 • Je werkt je songs uit met extra instrumenten
 • Je neemt zelf je zang op over een karaoketrack
 • Je gebruikt effecten als galm en echo voor een voller geluid.
 • Jij bent die singer-songwriter met demo's

Met de juiste kennis neem jij je eigen demo's op!

CURSUS INHOUD

Take off

Je leert de kracht van structuur en dynamiek voor jouw song en wat dit betekent voor het schrijven van jouw songs

Methodes

Je leert drie verschillende methodes.
1. Gitaar en zang tegelijk opnemen
2. Zang opnemen over een karaoke-track
3. Gitaar en zang apart opnemen

Delen

Als de opname is gedaan, wil je die natuurlijk ook delen of er in ieder geval een mp3 van maken. Dit leer je in deze module.

Meer mogelijkheden

Leer werken met effecten en bepaalde standaard effecten die GarageBand biedt. Ook leer je in deze module hoe je bijv. een drumcomputer kunt toevoegen.

De Mac-variant

De versie voor de mac werkt soms net iets anders. Hier wordt je meegenomen in een live opbouw van een lied met drum bas en akoestische gitaar. Opnemen van midi piano komt hier ook aan bod.

It's a wrap

Naast dat ik je heel veel plezier wens met GarageBand laat ik je zien welke stap je nu kunt zetten. Deze stap geeft je onbegrensde mogelijkheden.

online cursus GARAGEBAND

 • Duidelijke video's waarin alles wordt voorgedaan
 • Opdrachten om doelgericht aan de slag te gaan om een song te schrijven.
 • Deze cursus is gericht op GarageBand voor de iPad/iPhone
 • Het is online! Doe de cursus op je eigen tempo, je eigen plek en je eigen moment
START NU

Cursus leraar: Martijn Luimes.

Ik heb mezelf alles wat er nodig is voor songwriting eigen gemaakt. Van muzikale skills, tot vaardigheden in songwriting maar zeker ook de MINDSET van een songwriter! Met heel veel studie op elke manier die je maar kunt bedenken. En natuurlijk door heel veel te schrijven, te proberen en verbeteren! En elke keer weer als er een plafond lijkt te zijn, op zoek gaan naar wat er op dat moment nodig is om verder te komen. NOG meer te stretchen. NOG meer mezelf zijn en dat laten horen.

Ik heb inmiddels veel mensen geholpen met hun songwriting. Van absolute beginners tot gevorderden. DAT moment dat "het kwartje valt" en mensen weten hoe ze zichzelf kunnen laten horen. DAT is waar ik het voor doe! ZO de wereld een beetje mooier maken

In de ONLINE cursus Songwriting Jumpstart heb ik alle dingen voor je op een rijtje gezet die je moet weten om eindelijk een goed nummer te schrijven. Van begin tot eind! Een hands-on methode om de magie van jouw muziek te laten horen. Ik geef je DE invuloefening waarmee je jouw nieuwe songs kan schrijven. En handvatten om verder te gaan waar je nu vastloopt!