Er is iets dat je absoluut moet doen: jezelf opnemen! Waarom? Nou, hier zijn alvast drie reden en dan laat ik je zien hoe je dit doet met Garageband

Klik hier http://www.c-central.nl/opnemen-karaoke-backing-track-audacity/ als je wil zien hoe je dit doet in Audacity.

Reden 1: Het is zo goed om jezelf op te nemen. Je kunt terugluisteren naar wat je hebt gedaan en echt horen of het cool was wat je deed of juist helemaal niet. Nadat je iets hebt gespeeld, kun je denken dat het geweldig was. Alsof dat het beste was dat je ooit hebt gedaan. Een tijdje terug hoorde ik hier een verhaal over.

Een band was een nummer aan het repeteren en iemand nam het stiekem op. Nadat ze het nummer hadden gespeeld waren ze er zeker van dat ze het fantastisch gedaan hadden. Ze voelden zich super goed over zichzelf. Een paar weken later zei degene die het had opgenomen: “Hey jongens luister hier eens naar. Ik heb een opname van dat nummer.” Hij vertelde er dus niet bij dat de band naar zichzelf luisterde.

“O man, gelukkig spelen wij het veel beter” en “Wij zijn zoveel beter dan deze band”. Dit was de reactie van de band.. Toen vertelde hij dat ze zelf die band waren waar ze naar hadden geluisterd. Pijnlijk!

Neem jezelf op en weet hoe je klinkt. Niet om depressief te raken, maar om je feedback geven zodat je weet wat je moet oefenen.

Download De Opname Apparatuur Sheet om eenvoudige uitleg te krijgen over de technische kant. Je zult zien dat Garageband ook eenvoudig is.

Reden 2: Luister een paar maanden later nog eens terug naar je opname en lach om wat je hoort. Je spel/zang is vooruit gegaan en je kunt erom lachen, omdat je weet dat je het nu nog beter kunt. Weet het echt en houd jezelf niet voor de gek. Een opname-logboek is een goed middel om de motivatie erin te houden.

Reden 3: Als je iets hebt opgenomen en je voelt je er zeker over, DEEL HET! Plaats het op FaceBook of Soundcloud en laat je vrienden weten dat ze naar je opname kunnen luisteren. Je mag trots zijn en je talent delen! Je hebt moeite genomen het te ontwikkelen. Alsjeblieft, onthoud de wereld jouw talent niet, jouw muziek! Geef anderen de kans om van jouw muzikaal talent te genieten. Dit klinkt misschien wat episch, maar er zijn zoveel mensen die op hun zolderkamertje beter en beter worden op hun instrument of met hun zang en niemand zal ze horen. Verspil je talent niet, het is zo triest als dat gebeurt. Stel je voor dat Michael Jackson of Whitney Houston of Bob Marley, Steve Vai, Stevie Wonder dit hadden gedaan.. Ze hebben hun talent gedeeld en de wereld vindt het geweldig!

Download De Opname Apparatuur Sheet.

Ik ben zo benieuwd naar JOUW opnames. Als je ooit iets hebt opgenomen, deel de link hier dan even in de reacties. Deel jouw talent!

handtekeningBlog