In mijn vorige blog kondigde ik aan dat ik het doel heb om Nederland te laten zien dat je wel geld kan verdienen met eigen songs. Ik geloof dat het haalbaar moet zijn €3000 bruto per maand te verdienen met eigen werk. Dit is een modaal inkomen. Hoe ga ik dat doel realiseren?

Ik ben van plan je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Het startpunt

We hebben met Signs of Stillness geen naamsbekendheid of wat dan ook. Ik neem je dus mee vanaf het absolute begin van Signs of Stillness. Ik zal mijn kennis van het realiseren van muzikale doelen en marketing gebruiken. Ik ben al zo’n 13 jaar ondernemer wat ook van pas zal komen.

Om te beginnen wil ik nieuwe muziek schrijven voor Signs of Stillness. Met deze nieuwe songs zal ik ‘de wereld’ gaan veroveren. Het zal in ieder geval de eerste inzet zijn.

De bedoeling is dat op 1 april 2020 zes songs volledig geproduceerd zijn zodat ze kunnen worden uitgebracht.

Motiveer jezelf

Wat belangrijk is als je aan de slag gaat met je eigen muziek en je jezelf wil neerzetten als artiest, is dat je jezelf aan het werk kunt zetten.

Er is niemand die je vertelt wat je moet doen en wanneer dat klaar moet zijn. Het werkt niet zoals op school of een baan. Je bent zelf verantwoordelijk. Het is jouw doel.

Je zult jezelf dus moeten motiveren en over je excuses heen stappen. Ik heb geen tijd, geen geld, ik voel me niet geïnspireerd, morgen begin ik, enz… Deze bullsh*t accepteer je niet langer van jezelf! Je bent eigen baas. Dat betekent niet dat je lekker kunt aanklooien.

Hoe ga je dat nu doen? Hoe ga je jezelf motiveren om ook echt dat doel te halen? Ik zal je drie manieren geven om dit te doen.

1. Schrijf het op

Als je een doel niet opschrijft heeft het geen kracht. Zodra je je doel hebt opgeschreven is de kans meteen al een heel stuk groter dat je het ook echt gaat halen. Er zijn onderzoeken naar gedaan, dus neem je voordeel hier uit. Je zal eerder je doel realiseren door het op te schrijven!

2. Waarom?

Dit is een belangrijke vraag om te beantwoorden. Waarom wil je dat doel halen? Waarom wil je eigen muziek uitbrengen? Waarom ga je niet gewoon lekker muziek maken op je zolderkamer? Waarom al die moeite nemen?

In mijn tienerjaren droomde ik er al van om songwriter te worden. Songs schrijven en opnemen en daar mijn dagen mee vullen was mijn droom. Dat is gelukt!!!

We verdienen nu al onze boterham met muziek, maar ik wil mezelf (ons) ook echt als artiest neerzetten en daar een inkomen uithalen. Dus niet meer alleen maar schrijven en opnemen, maar er ook mee verdienen.

Ik wil namelijk de mythe – er zit geen geld in eigen muziek – opblazen. Ik ben ervan overtuigd dat je zeker in deze tijd geld kan verdienen met jouw eigen songs!

Het zou een prima optie moeten zijn om als artiest aan de slag te gaan. Dat je kunt zeggen “Ik ga geen studie doen, want ik wordt artiest”.

Ik wil aantonen dat het kan en daarnaast lijkt het me natuurlijk ook supervet!

Als het lastig wordt, bedenk je je “waarom”! Je waarom moet sterk genoeg zijn om je dan weer in beweging te krijgen.

3. Beloning

Wat gebeurt er als je een wedstrijd wint? Dan krijg je een beker! Als je de avondvierdaagse hebt gelopen, krijg je een medaille. Bij een prestatie hoort een beloning!

Bepaal wat jouw beloning wordt als je je doel of subdoel hebt gehaald!

Ik zal je mijn doelen en beloningen laten zien.

DoelBeloning
€3000 bruto per maand verdienen met eigen songs Een nieuwe Berklee certificate?
minimaal zes songs geproduceerd op 1-4-2020Een viool (jep really!)

en nu…?

Een goede manier om jezelf aan het werk te krijgen, is het werken met een coach. Wij kunnen je helpen je doelen te halen, je belemmerende gedachten te outsmarten, je uit je comfort-zone te halen zodat je gaat zien dat je meer kan dan je dacht! Wil je je doel realiseren en wil je een stok achter de deur en iemand die met je meekijkt? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak met ons!