Het is Black Friday. De aanbiedingen komen al een tijd binnen en ik heb er gretig gebruik van gemaakt.

IK heb onder andere Logic Pro X, Nucleus van Audio Imperia en Gracity van Heaviocity gekocht. Allemaal supercool! Maar de hele investering was best prijzig.

Maar Martijn, je moet toch geld verdienen met muziek? Je runt toch geen bedrijf om het geld maar uit te geven aan muziek?

Why…?

Om dit gewoon maar aan te schaffen, is misschien niet slim. Tenminste … wij vinden dat de dingen waar we geld aan uitgeven wel een doel moeten hebben. Plezier is een doel, maar als daar al het geld heen gaat, blijft er altijd te weinig over. 😉

Welk doel hebben wij dan met deze uitgaven?

Judith en ik maken muziek onder de naam Signs Of Stillness. We hebben een hele tijd geleden een EP uitgebracht. Op deze EP staan songs met de gebruikelijke instrumenten voor Gothic-Metal. Symfonisch, dus met strijkers, piano, synths, gitaar, bas en drum.

We lopen nu al een tijd rond met de gedachte om weer een EP of misschien zelfs een album uit te brengen. We hebben teksten geschreven en demo’s opgenomen. We hebben ook nagedacht over de sound, over hoe wij willen dat het nu gaat klinken. De sound gaat echt heel anders zijn dan een aantal jaar geleden, we denken aan veel meer invloeden uit EDM bijvoorbeeld

En om deze sound te krijgen, hadden we nieuwe spullen nodig. Andere software, andere geluiden.

Maar dat is dan toch gewoon plezier? Dan is straks die EP klaar en dan..? Dat geld ga je niet terug verdienen met die EP…

De mythe

Je kunt geen geld verdienen met muziek. De muziekindustrie is dood. Streamen heeft het de das omgedaan. Dus het maken van een EP is niks meer dan plezier. Je moet het maar for the fun of it doen.

Wij geloven dit niet!!! We geloven dat er nog een prima boterham te verdienen is met eigen, originele muziek.

En dat willen we gaan bewijzen!

We horen en zien nu veel muzikanten die full-time muziek zouden willen maken, maar denken dat ze daarvoor eerst de loterij moeten winnen…

Stel je neemt je eigen EP of album op. Dit kun je in principe thuis doen! Vervolgens promoot je die muziek en bouw je de opbrengsten op tot €500 per maand.

Zou je dan een dag per week minder kunnen werken?

Wat als je €2000 per maand zou binnenhalen met je eigen muziek?

Wanneer zou je kunnen stoppen met werken en volledig aan je muziek kunnen gaan? Hoeveel heb je nodig?

Ons doel!

We willen gaan laten zien dat het mogelijk is. We willen met Signs Of Stillness een modaal jaarinkomen gaan verdienen. €3000 bruto per maand!

Een modaal jaarinkomen verdienen met onze eigen muziek!

Op dit moment is de productie gestart. Uiteindelijk zal ons album zeker 10 songs bevatten

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. De cursisten van het MuziekMakers Membership mogen verwachten dat de skills die we gaan leren in de Academie komen te staan.

We kunnen je leren songwriten, gitaarspelen, zingen, opnemen, enz. Allemaal superleuk om als hobby te hebben en daar is helemaal niks mis mee!

De skills heb je sowieso nodig als je wilt doorgaan in de muziek. Het is trouwens altijd goed om te investeren in kennis en vaardigheden!

Op dit moment is de investering ook niet groot meer. Check de Black Friday Sale! Dit is het moment om de skills te leren die je als singer-songwriter nodig hebt.