We willen van alles en het liefst willen we het op een dienblad ontvangen. Het is toch geweldig dat je een app op je telefoon kan openen die er voor zorgt dat er zo’n 30 minuten later “een pizza” aanbelt?! Of, je besteld kleren op internet en een dag later, of nog eerder, heb je je bestelling binnen. Vet!

Hoe minder moeite je erin hoeft te stoppen, hoe beter het is! Dat is het betere werk. Het is luxe, welvaart dat dit kan. Maar… zo werkt het niet altijd. Er zijn dingen die je niet op bestelling geleverd kunt krijgen.

Fitter worden, meer in de buitenlucht zijn, kung fu meerster worden, beter zingen, meer weten over muziek theorie, gitaar leren spelen, leren songwriten, etc. Vaardigheden kun je niet bestellen. Het is (nog) niet de Matrix. 😉

Het is ook niet leuk om alles zonder moeite te krijgen. Het is niet bijzonder om vanuit het niks gitaar te kunnen spelen. Het leertraject bestaat uit veel up-momenten. Bijvoorbeeld het moment dat je eindelijk dat ene muziekstuk foutloos kunt spelen.

Eigenwaarde

Wat zou je eigenwaarde meer laten groeien? Via thuisbezorgd een pizza bestellen of een song hebben geschreven? Duh, logisch! Het antwoord is overduidelijk.

Iets creëren vergroot je eigenwaarde!

C-Central

Wil je fitter worden? Dan moet je gaan bewegen. Er zijn heel veel mensen die er vanuit gaan dat een lidmaatschap bij een sportschool genoeg is, maar je moet er ook echt heen en gaan sporten!

Ga je sporten? Dan wordt je fitter, heb je meer energie, kun je meer doen, vergroot je je eigenwaarde.

Mindset

Je eigenwaarde bepaalt je mindset. Met de juiste mindset kom je verder. Als je al meteen denkt dat het toch geen zin heeft, omdat het toch niet zal lukken, begin er dan NIET aan!

Wil je best een album schrijven, maar blijf je liever op de bank hangen? Blijf dan maar lekker liggen!

Denk je dat anderen je tegenwerken? Dat je heel veel geluk moet hebben? Dat je beter een loterijlot kan kopen dan voor je droom gaan? Denk je dat je van alles mist? Geld, kennis, connecties, geluk, inspiratie, of wat dan ook. Ga aan het werk met je mindset!

Zodra je ergens aan begint en het niet afmaakt, zakt je eigenwaarde.

Don’t wait, create!

C-Central

Maar hoe dan?

Slaap je genoeg? Kom je aan 8 uur slaap per nacht? Doe je een powernap? Slaap is heel belangrijk voor je mindset! Hoe gezellig zijn mensen die heel moe zijn? Niet echt, toch?!

Ga bewegen! Doe het bij voorkeur in de buitenlucht! Dan heb je twee vliegen in een klap. Wij volgen zelf het schema van AKBAN. Het werpt z’n vruchten af!

Zorg goed voor jezelf!

Geen tijd?

Dit is een van de bekendste excuses. Ik heb geen tijd, het is al zo druk. Ik ben blij dat ik thuis op de bank kan ploffen…

Neem controle over je tijd! Het is een kwestie van prioriteiten stellen.

Iedereen heeft precies evenveel tijd. De één gebruikt het efficiënt en de ander verspilt het.

Check het schema van AKBAN eens. (we worden niet gesponsord 🙂 ). 5 minuten hardlopen. Vijf minuten!!! Weinig toch? Het bouwt heel geleidelijk op en het is heerlijk! Je kan vast ergens 5 minuten vrijmaken. 5 minuten minder naar de telefoon staren bijvoorbeeld.

Bottom-line

Wat betekent dit voor de songwriter? Zorg goed voor jezelf en werk aan je mindset. Het mag moeite kosten! Het mag een beetje pijn doen! Toen je jonger was had je groeipijn. Dit is hetzelfde!

Besteed elke dag tijd aan je droom, je wens. Stop er energie in en geef er prioriteit aan.

Blijf niet hangen in een negatieve mindset! Breng er letterlijk en figuurlijk beweging in. Je bent tot meer in staat dan je voor mogelijk houdt!

Neem de controle over je slaap, eten, beweging, tijd, activiteiten, geld oftewel je complete leven!

Waar pak jij nu meteen meer controle? Welke prioriteiten stel jij? Schrijf het hieronder in de reacties.

Greetz, Martijn

PS. Deel alsjeblieft dit artikel via de Facebook, Twitter of email knoppen, want … dan kunnen bevriende muzikanten hier ook van profiteren.