In mijn vorige blogs heb ik verteld wat mijn doel is. Ik wil een modaal inkomen verdienen als artiest. We gaan met Signs of Stillness (SOS) een album opnemen en daarmee ga ik SOS op de kaart zetten.

Ik wil laten zien dat het mogelijk is om als artiest geld te verdienen. De mythe dat er met muziek geen geld te verdienen is, ga ik naar Fabeltjesland sturen.

Ik zal je in deze blog vertellen hoe ik mijn doel halen ga realiseren? Hoe ga ik ervoor zorgen dat het me gaat lukken? Ik heb de start al gemaakt in de vorige blog, maar nu ga ik nog een stap verder.

Word die persoon

Als jij gaat doen en denken als deze persoon, haal je dezelfde resultaten!

Hoe ziet je leven eruit als je je doel hebt gehaald? Wat voor een persoon haalt dit doel? Wat doet zo iemand? Hoe zit die in elkaar? Hoe denkt hij/zij? Wat doet zo iemand met zijn/haar tijd?

Zoek iemand op die het doel al heeft gehaald? Analyseer deze persoon! Je kan ook meerdere artiesten onder de loep leggen. Maak een avatar die alle eigenschappen van een succesvolle artiest heeft.

Besteed je tijd als die persoon

Waar besteed de artiest zijn/haar tijd aan?

Youtube video’s kijken? Appen? Facebook? Gamen? Vast, maar dit zal niet de hele dag vullen.

Kijk eens waar jij je tijd aan besteed. Hoeveel sijpelt er tussen je vingers door? Hoeveel tijd kun je beter besteden?

Ed Sheeran, Michael Jackson, Sia, al de grote namen hebben net zoveel tijd als jij. Het gaat erom wat je ermee doet!

Word actief als die persoon

Wat gaan we met al die tijd doen? Ga terug naar je avatar, de voorbeeld artiest die je gaat imiteren? Waar besteed deze avatar zijn/haar tijd aan?

Oefenen, muciseren

Ontwikkel jezelf als muzikant. Leer nieuwe dingen. Ontdek dingen die anderen doen in hun muziek.

Hier een aantal dingen die een artiest zal doen.

  • instrument oefenen
  • songwriting studeren
  • (beter) leren produceren
  • coveren

Luister naar muziek

Het valt me op dat zoveel goede artiesten gigantisch veel muziek kennen. Dit komt vrij geregeld in interviews naar voren.

Telkens als je nieuwe muziek hoort, groei je als muzikant. Je referentiemateriaal breidt zich namelijk uit. Luister naar andere genres. Duik in klassieke muziek, jazz, blues, bluegrass of wat dan ook.

Op zoek naar avontuur

Ik bedoel hier niet het vernielen van hotelkamers, af en toe een overdosis nemen, kijken of je ook ladderzat een optreden kan doen of andere negatieve vormen van het avontuur opzoeken. We willen een blijvend succes maken van onze muziek!

Artiesten zijn altijd op zoek naar avontuur, omdat ze iets willen beleven. Je moet iets hebben om over te schrijven. Nieuwe belevenissen wakkeren je creativiteit aan. Nieuwe input, nieuwe output.

Voordelen van actie

Zodra je gaat doen wat de persoon die jou doelen haalt zou doen, zul je een aantal voordelen merken! Je zelfvertrouwen zal toenemen, want je bent nu aan het doen wat je echt wil! Je neemt jezelf serieus en dus neemt het vertrouwen in jezelf toe!

Als je geen actie neemt om je dromen te realiseren, neem je jezelf niet serieus! Als je maar blijft lanterfanten en je tijd vult met het nieuws, facebook, je mobiel checken op berichten, zakt je zelfvertrouwen. Dat wil je natuurlijk niet.

Door de dingen te gaan doen die je droom zullen realiseren, gaat de sneeuwbal rollen. Het vuur van je passie, je droom zal groter worden. Je zult unstoppable worden. Je passie zal groter worden waardoor het makkelijker wordt om weerstand te weerstaan. Zodra je besluit de juiste actie te nemen, zul je weerstand tegenkomen…!

Een ander supervoordeel van actie is dat er dingen gedaan worden. Het ligt enorm voor de hand, maar dit is belangrijk. Alles wat wordt gedaan, is een stap dichterbij je droom!

Heb jij ook een goede tip om je doelen te halen? Zet het alsjeblieft hieronder in de reacties.

Greetz,

Martijn

PS. Deel alsjeblieft dit artikel via de Facebook, Twitter of email knoppen, want … dan kunnen bevriende muzikanten hier ook van profiteren.