Soms heb je gewoon een beetje druk nodig, een stok achter de deur. Dat is bijvoorbeeld een goede reden om les te nemen om te leren zingen of gitaar te leren spelen. Je kan een leuke cursus volgen, zodat je meegenomen wordt door de groep. Het is heel motiverend om anderen bezig te zien of in ieder geval te weten dat anderen bezig zijn met waarmee jij ook bezig wilt zijn. Groepsdruk! Mmmmm…druk is niet zo’n leuk woord. Groepsmotivatie! 🙂

Als songwriter kun je die groepsmotivatie ook online vinden. Er zijn namelijk allerlei challenges en wedstrijden te vinden voor songwriters. Wat er helemaal tof aan is, is dat je elkaars werk kunt horen. Misschien is dat ook meteen heel eng, want het gaat wel om jouw eigen muziek. Maar goed, bedenk eens wat het je op kan leveren??? En…. niemand (behalve jijzelf) vindt dat je gelijk een song moet maken die helemaal klopt en zo achter een scene in een bekende tv-serie kan!

Stap uit je comfortzone, want daar vind je de magie!

De reden dat ik je nu laat weten dat deze mogelijkheid bestaat is omdat er binnenkort een heel bekende en laagdrempelige challenge start. De February Album Writing Month.

Challenge en wedstrijden voor songwriters

  • February Album Writing Monthfawm.org

In de kortste maand van het jaar schrijf je 14 songs/tracks. Elke twee dagen dus een nummer. Je kunt je muziek uploaden zodat anderen het kunnen horen. Op deze manier wordt je voortgang ook bijgehouden. Je kunt ook samenwerken met andere songwriters.

Deze gaat op 23 januari weer open!

Deze kun je zien als de light-versie van FAWM. In februari schrijf je 10 nummers of 35 minuten muziek. Dat is genoeg voor een album.

Heb je zin om dertig dagen lang dagelijks een nummer te schrijven? Dan is deze 30 days songwriting challenge iets voor jou. Het is opgezet als een cursus met zelfs persoonlijke support

Je krijgt een titel en hebt daarna een week om een song te schrijven. Je stuurt je song in en dan begint het stemmen.

Mijn eigen challenge

Ik heb bijna een EP af. Vier nummers bijna klaar om gemixt te worden. Eind januari moet de EP uitgebracht zijn. Zo, die staat! De nummers op de EP zijn te beschrijven als grunge.

In 2017 wil ik nog een EP uitbrengen. Ik heb ideeën liggen voor wat rustigere rock nummers. In de stijl van de Foo Fighters. Hun rustige werk dan. 

Dat is mijn Eigen Persoonlijke Challenge. Die ik hier deel, zodat ik er gelijk commitment aan hang! En… ik 2017 komt ook nog een EP van Judith uit! Met akoestische songs.

Het zou echt heel cool zijn als 2017 ook het jaar wordt van het debuut-album van Signs of Stillness.   Maar dat laat ik nog even… Je mag best een beetje zenuwachtig worden van een uitdaging, maar een zenuwinzinking gaat wat ver… 😛  Tot die tijd kun je nog genieten van onze EP. (Hier te koop: https://signsofstillness.bandcamp.com/)

Jouw challenge??

Jouw muziek is jouw tijd waard! Ga ervoor! Wat je aandacht geeft groeit. Laat je muziek groeien door het de aandacht te geven die het verdient.

Wat wordt jouw stok achter de deur? Welke challenge ga jij doen? Laat het weten in de reacties hieronder! We zijn echt heel erg benieuwd!!!