Het eind van 2016 is in zicht. Het eind van een jaar is voor mij altijd zo’n moment om terug te kijken. Wat heb ik in het afgelopen jaar gedaan? Waar ik met een heel goed gevoel op terug kijk is de release van twee albums (Dream Guitar en Classic Rock). Het jaar is nog niet voorbij en ik hoop nog een EP met zes songs uit te brengen. Maar volgend jaar dan? Dit is ook het moment om vooruit te kijken. Wat ga ik in 2017 doen?

Ik hou helemaal niet van SMART doelen stellen! Dit werkt vaak demotiverend en stressverhogend. Je bent of over je deadline heen en baalt ervan dat je je doelen niet hebt gehaald, of je raakt gestrest vanwege de deadline die er aankomt… Niet heel bevorderlijk voor de creativiteit. In ieder geval niet mijn creativiteit. Als het bij jou anders werkt, is dat natuurlijk helemaal prima. Ik doe dit niet om een strak schema op te kunnen stellen met dagelijkse acties die al voor het hele jaar gepland staan… brrr. Dat voelt voor mij beklemmend. Ik doe dit om mijn intentie, mijn focus voor 2017 helder te krijgen.

Focus is zoooo belangrijk. Je kunt het vergelijken met een vergrootglas. Je kunt hiermee zonnestralen zo focussen dat je vuur kunt maken. Je hebt dan iets brandbaars nodig waar je de zonnestralen op laat vallen. Met een beetje geduld vliegt het dan in de fik. Stel dat je een bepaald nummer wil leren zingen/spelen, dan is dat het brandbare, de wil om te leren is het vergrootglas en de zonnestralen jouw energie. Je richt jouw energie met die focus op het verlangen dat nummer te kunnen zingen/spelen en … BAM.. magic happens.

Focus en magic will happen!

Als je een verlang hebt zonder focus, heb je een dagdroom.

Dagdromen is heel leuk en kan heel ontspannend zijn, maar het brengt je niet dichterbij het resultaat. Daarvoor moet je focus hebben. Alleen met gerichte focus kom je bij een resultaat.


Download het e-book “3 Creatie Tips”
Ik heb een aantal categorieën waarin ik intenties uitzet. Ik heb heel 2017 dus daar past wel wat in. 🙂 Hier een

 • C-Central
  Het is mijn intentie mijn bedrijf blijvend te ontwikkelen zodat ik mijn klanten daar optimaal mee kan helpen. Ik wil heel waardevolle blogs schrijven en mega goede producten neerzetten. Daarnaast wil ik ook gratis content blijven maken waar mijn klanten enorm veel aan hebben.
 • Muziek
  Hier heb ik een aantal subcategorieën in. Dit is namelijk de rode draad door alles waar ik mee bezig ben. Hier een kort door de bocht beschrijving.

  • Compositie/songwriting
   Ik wil veel mooie muziek schrijven en uitbrengen. Ik kan muziek schrijven voor Signs of Stillness, instrumentaal album (Youtube link)
  • Nieuwe muziek ontdekken
   Spotify is my best friend
 • Studie
  Een dag niks geleerd is een dag niet geleefd. Ik ben een eeuwige student. Leren vind ik super. Er zijn zoveel dingen waarover ik meer wil weten. Dit kan theoretische kennis zijn, maar natuurlijk ook vaardigheden.

  • Gitaar, drummen, piano, bas, zang, enz
  • songwriting/compositie
  • productie vaardigheden
  • software

Wat ga jij doen in 2017? Ga jij ook jouw intentie neerzetten, zodat je met focus jouw dromen gaat realiseren? Maak ook zo’n lijst. Neem even de tijd om te bedenken wat jij wil doen in 2017. Het is het waard om gerealiseerd te worden! Het kan ook als je je er op focust!

Ik ga deze lijst dagelijks bekijken. Dagelijks ga ik bezig met een van de dingen die ik wil realiseren. Het is dus handig om deze lijst uit te printen en ergens op te hangen waar je het dagelijks kunt zien. Zo wordt je elke dag herinnert aan wat jij belangrijk genoeg vond om in de lijst te zetten.

Zoals Nike zegt: JUST DO IT!


Download het e-book “3 Creatie Tips”
handtekeningBlog