Als deze blog je aanspreekt, raad ik je aan de komende tijd goed op te letten! Ik heb samen met Judith bedacht hoe we JOU nog meer op weg kunnen helpen.  Je zult absoluut willen weten wat er gaat volgen.

Je bent een kunstenaar! Misschien geloof je er niks van, maar het is echt zo! Misschien ben je bezig in “de kunsten”, maar zie je jezelf niet als kunstenaar. Je kunt muziek maken, maar het zien als liedjes naspelen. Ik hoor je bijna denken “Daar is toch niks kunstzinnig aan?”. Misschien denk je dat wat je doet niet goed genoeg is om kunst te noemen. Er kunnen veel redenen zijn om te denken dat je geen kunstenaar bent.

Of je jezelf nou kunstenaar noemt of niet, elke dag maak je creatieve beslissingen. Welke kleren doe je aan, wat ga je eten, welke muziek ga je luisteren, enz. Maar ik denk dat er meer in jou zit dan dat. Het is heel makkelijk om de verplichte dingen (je werk, de opleiding, het huishouden, de kinderen) te doen en te vergeten dat jij ook nog bestaat. Laat staan dat je er puf voor hebt om iets anders op te pakken. Om de een of andere reden kom je niet toe aan wat je eigenlijk zou willen. Het lijkt je zo leuk om…, maar…

Hieronder wil ik je drie tips geven om je creativiteit weer tot leven te brengen. Misschien heb je je nooit creatief gevoeld. Dit is de manier om bij je creativiteit te komen. Het is heel eenvoudig.

   1. Ochtendpagina’s

    Elke morgen is het eerste dat je doet het schrijven van drie pagina’s. Pak een pen en papier en schrijf alles op wat je denkt. Alles. Het maakt niet uit wat. Het hoeft geen bestseller te worden. Je bent bezig met een schoonmaak. Sommige gedachten vertroebelen je wezen en het beste wat je kunt doen, is ze er uit te gooien. Dit zijn relatieve gedachten. Ze zijn relatief want ze drijven als een wolk door je bewustzijn en gaan weer weg en zijn voorbij. Ze kunnen ook zo maar veranderen en zich ergens anders op richten. Deze gedachten helpen je niet op weg. Schrijf ze op, daarmee stop je ze. Ze laten hun relatieve kant zien. De pagina’s zullen je creativiteit verdiepen en belemmerende gedachten ontmaskeren. Jij bent goed genoeg!

   2. Art Dates

    Je doet er goed aan jezelf te zien als jezelf en de kunstenaar die “in je woont”. Die kunstenaar wil graag aandacht en goed verzorgt worden en af en toe moet je het zijn/haar eigen gang laten gaan en laten creëren. Als je dat niet doet, gaat hij/zij in staking en het je moeilijk maken. Dit is iets waar volgens mij heel veel mensen last van hebben. Je wordt chagrijnig, depressief, negatief, je voelt geen energie, je voelt geen voldoening, je wordt onverschillig. Die kunstenaar staakt niet alleen hij/zij saboteert de boel om aandacht voor zichzelf te vragen.

    Geef het aandacht! Neem het mee naar een museum, doe iets geks, ga naar een concert, een film, enz. Je kunstenaar houdt namelijk van spelen. Neem elke week de tijd om iets te doen met je kunstenaar. Doe het helemaal alleen, want je bent al met z’n tweeën. Je moet de volle aandacht aan je kunstenaar geven. De creativiteit moet af-en-toe opgeladen worden en dat doe je met art dates.

   1. Wandel

    Wandelen is een heel sterk middel om tot rust te komen. Door de repeterende beweging van je benen kom je makkelijker bij de dingen die je echt bezig houden. Je kunt tijdens het wandelen zomaar tot een bepaald inzicht komen dat je nodig hebt. Je hebt ook tijd om alles wat je in de pagina’s en de uitjes een plek te geven en te overdenken. Het zorgt ook nog eens voor een gezond lichaam. Van wandelen kom je uit je hoofd en in je gevoel. Creativiteit zit in je gevoel.

Probeer het! Je kunt er meer energie van krijgen, want het is heel vermoeiend om telkens gesaboteerd te worden. Er zullen verborgen talenten naar boven komen waar jij en anderen nog heel veel plezier van kunnen hebben. Je zult het gevoel krijgen echt op je plek te zitten. Maar het vraagt actie! Ga ervoor! Geef het 30 dagen de kans om zichzelf te bewijzen. Als je het niks vindt stop je er na die 30 dagen weer mee, maar ik durf bijna te zeggen dat je door zult blijven gaan.

Schrijf hieronder wat jij graag zou willen doen, maar nog niet hebt gedaan of gedurfd. Hoe en wanneer ga jij deze tips oppakken?

Op jouw creativiteit,
handtekeningBlog

PS. Voel je vrij om dit artikel te delen! Zet het op facebook, twitter, mail, enz.