Van OVERleven naar LEVEN

Er is iets mis met de wereld. Heel erg mis. En wij als muziekmakers verzuipen als we niet oppassen! We zijn aan het OVERleven, in plaats van LEVEN. Om het extra zuur te maken, sneuvelt onze creatieve zelfexpressie vaak als een van de eerste dingen. Je kunt gewoon niet creatief zijn, wanneer je onder druk staat. Ouch … daar gaat je identiteit als Artist

Kijk eens naar een gemiddelde dag tegenwoordig; de hoeveelheid prikkels waar we mee geconfronteerd worden, is enorm! En alles gilt om onze aandacht. NU! Vervolgens worden we ook nog geacht om een succesvolle carrière te hebben, ons huis moet mooi en op orde zijn, we moeten sporten/socializen/mantelzorgen/leuk zijn en een mening hebben over wat er gaande is in de wereld. Oh ja, en misschien nog een fijne relatie en een stel kids grootbrengen.

Niet te doen, denk ik zo! Al die geluiden … naar wie luister je dan?

Hoe dan wel?

Ik wil graag een aantal ideeën met je delen hoe wij als muziekmakers gewoon een fijn en connected leven kunnen leiden, zonder die constante overprikkeling van crisismanagement. Dit zijn volgens mij tijdloze ‘oplossingen’ voor het probleem van de overprikkeling van NU.

DE oplossing is, om het Spel te spelen van Lange Termijn. Een gerichtheid op de lange termijn, beschermt je namelijk wanneer de ‘boel ontploft’ (op welke manier dan ook). Het helpt je om in de richting van jouw belangrijkste doelen te gaan, je koerst op jouw ware Noorden. Het is de zekerste manier om een voor jou betekenisvol, geïnspireerd en blijvend creatief leven te ervaren in een wereld die zo vaak uitgaat van Snel, Gemakkelijk en Op De Korte Termijn Fijn (the Quick Fixes).

Lange termijn

Denk dus aan jouw persoonlijke Lange Termijn. Je doet dit door te volgen wat voor JOU belangrijk is.  Zorg dat je helder hebt wat JOUW belangrijkste dingen zijn, zodat je kunt blijven (bij-) sturen

Maar .....  wat als je worstelt met het vinden van ‘je passie’, ‘wat je hier te doen hebt’ of ‘je werkelijke doel’? Dat je eigenlijk geen idee (meer) hebt wat voor jou belangrijk is?

Doe dan dit: elke keer als je geconfronteerd wordt met een keus, kies dat voor datgene die jou het meest interessant lijkt, the one that sparks joy! De keus die gewoon leuker is dan het alternatief. Of waar je meer bij voelt. Waar je blij van wordt, van AAN gaat.

Dit vinden veel mensen een hele ‘rare’ manier van doen, omdat je natuurlijk geacht wordt om altijd te gaan voor de meest verstandige keus. Nu is ons creatieve hart niet zo bezig met ‘verstandig’ 😅, dat wil vooral gewoon lekker spelen en lol hebben! Wat als je gewoon eens toestaat dat jij nu eenmaal anders functioneert dan 95% van de mensen? En dat dat ok is? Hoeveel fijner en lichter zou het allemaal wel niet voor je zijn?


Op het moment dat je jouw JOY blijft volgen, gebeurt er iets moois! Jouw JOY is de Fluisterstem van je Inspiratie. Je zult merken dat je in heel bruikbare richtingen geleid wordt!

Neem bijvoorbeeld een passie voor zingen. Als jij zingen cool vindt, zou het volgen van je nieuwsgierigheid daarin je wel eens kunnen leiden naar meesterschap in stembeheersing en het delen van wie je bent via je stem! En …. dit zou je kunnen brengen naar nieuwe connecties of een positie waar je jouw stem en overtuigingskracht kunt inzetten (onderwijs, een campagne om lokale natuur te versterken etc). Best wel weer een ‘verstandige’ optie, toch?

Als jij dus je focus op jouw Lange Termijn richt door het gefluister van binnen te volgen, zul je geen slachtoffer meer zijn van omstandigheden. Het volgen van jouw passie maakt je leven een stuk leuker!

Waarom werkt Lange Termijn Gerichtheid?

Er zijn een miljoen redenen om NIET iets nieuws te beginnen of om NIET een oude passie op te pakken. En het is heel erg eng om te luisteren vanuit de connectie met jouw Bron. Die Innerlijke Toeteraar vindt er een heleboel van! Maar Lange Termijn gericht zijn, betekent erkennen dat we echt niet nu al experts zijn in alles en dat het helemaal OK is om soms voor gek te staan in dienst van het worden van de persoon die we werkelijk zouden willen zijn.

Te vaak in ons leven, zijn we geneigd om te kijken waar we NU zijn en we zeggen dan: ‘Waar kan ik vanaf hier gaan?”. Ik heb gemerkt dat dit niet werkt. Als je start in je huidige situatie, ga je uit van wat je nu weet en sluit je de oneindige mogelijkheden die er voor je beschikbaar zijn. Je blik is gewoon te beperkt.

Wanneer we de keus maken om te gaan voor optimaliseren van wat interessant is (en dus intapt op de potentie van wie je zou willen zijn), openen zich oneindig veel mogelijkheden! We weten niet waar het precies heen zal leiden, en dat is precies de bedoeling! We openen ons voor het gaan stromen op de stroom van Creativiteit!

Lange Termijn Denken is Connectie met de Bron!

Het spelen van het spel van Lange Termijn, betekent dat je je kunt voorbereiden op een onzekere toekomst, waar – juist vanwege de inspanning die we gedurende langere tijd leveren – je klaar bent om de mogelijkheden die het Leven ons geeft aan te pakken! Je bent connected met jouw Bron en met de persoon die jij zou willen zijn. Dat beschermt tegen de waan van alledag.


Reactie plaatsen