Van Idee Naar Demo

Word een self-sufficient songwriter en breng je eigen muziek uit. 

Het is supervet om je eigen muziek te maken. Je eigen songs maken, opnemen en uitbrengen!  

Van een eerste songidee, het stap voor stap uitwerken tot een compleet uitgewerkte opname, die je vervolgens online kunt uitbrengen. 

En hoe cool is het dat je tegenwoordig al heel snel en simpel een goede opname kunt maken!

Gewoon zelf. Thuis. Met je tablet of pc.

Je songs blijven niet meer bij losse ideetjes, die op de plank blijven liggen. Dat is eigenlijk zo zonde, al die songs die niemand ooit zal horen.... Dat knaagt! Jouw werkelijke vervulling zit in het maken en laten horen van jouw muziek.

Best case scenario?

Je brengt je eigen muziek uit! Je bent een self-sufficient singer-songwriter, net als artiesten als bv. Billie Eilish of Bertolf.


Het geeft een geweldig gevoel om naar een goede opname van JOUW eigen song te luisteren! Je begon met niks en nu is er een mp3 van jouw song. Absoluut geweldig!


Om zelf demo's te produceren heb je extra informatie nodig. Het enige dat je nu in de weg staat om niet je eigen muziek te produceren is kennis.

Deze extra kennis geeft je meteen extra mogelijkheden. Mogelijkheden waar je de rest van je muzikale leven van zult genieten!
Van Idee naar Demo is voor jou als je:


👉 Ideeën op de plank hebt liggen die je wilt uitwerken. Je schrijft alleen stukjes, maar zou graag een song willen voltooien. De ideeën die je hebt, zijn prima maar je komt niet verder..

👉 Songs schrijft met gitaar of piano en zang, maar in je hoofd hoor je er ook drums, bas, strijkers enz. bij. Het idee van je song komt gewoon niet tot zijn recht met alleen piano- of gitaarbegeleiding. Je hebt geen band waarmee je het kan spelen. En, als je wel een band hebt ... hoe breng je jouw idee dan over?

👉 Je songs gewoon goed wilt opnemen, maar je de juiste kennis nog niet hebt. Het lijkt een flinke stap te ver om uit te zoeken hoe het moet. Hoe maak je een goede opname? Het lijkt allemaal veel te ingewikkeld en te veel werk om uit te pluizen. 

👉 Graag zou willen weten hoe je van idee naar een goede opname komt. Hoe werk je dat stukje inspiratie nu uit tot een volwaardige song? 

👉 Misschien zelfs je eigen muziek wilt uitbrengen. 


"Je hebt mij, als iemand die niet zo bekend is met alle digitale mogelijkheden, precies de juiste instructies gegeven."

Met de juiste kennis neem je zelf goede demo's op!

  • Stap-voor-stap leren opnemen
  • Je neemt je eigen demo's op en deelt ze op internet
  • Werk je songs uit zoals jij wilt dat ze klinken.
  • Maak een samenhangend geheel van je ideeën 
  • Wordt die singer-songwriter met tof uitgewerkte songs

Wat deze cursus heeft te bieden

De online cursus Van Idee Naar Demo geeft je alles wat je moet weten als je je eigen opnames wilt maken.

Je songs blijven niet meer bij losse ideetjes, die op de plank blijven liggen, maar je hebt de skills om ze zelf op te nemen en uit te brengen.

Je weet hoe je een goede opname maakt, gewoon met je laptop. Je weet hoe je bas, drums, toetsen, gitaar en zang goed opneemt. Je leert ook nog je song te mixen en masteren. Daarnaast komt aan bod wat er nog nodig is om je song ook echt te releasen!

Een idee


Je leert een idee vast te leggen op papier en in jouw opnameprogramma

Drum


Jouw hele song komt in de steigers te staan door drums toe te voegen. Hierdoor ontstaat de basisstructuur van de song.

Songwriting


Hier leer je hoe je van een idee, een kort stukje, naar een volledige song gaat. Je gebruikt je opnameprogramma als songwriting tool!

Bas en MIDI


Je leert hier hoe je een baspartij bedenkt en programmeert. Ook kun je de verdere invulling met andere instrumenten maken.

Gitaar


Een gitaarpartij opnemen kun je straks zelf. Jij weet hoe je de microfoon plaatst voor het mooiste geluid.

Zang


Je neemt je eigen zang op. Je leert over microfoonplaatsing, welke microfoon het beste is voor zang en een professionele truc om de beste zangperformance te krijgen.

Mix

Zodra de opnames en het programmeerwerk is gedaan, kun jij je song zelf mixen! Je maakt gebruiken van EQ, compressie, panning, levels en effecten als galm en echo.

Afsluiting


Zodra de song klaar is, weet jij de volgende stappen die je kunt nemen. Aan bod komen masteren en Spotify, Soundcloud en artwork.

"Judith en Martijn hebben heel erg veel kennis en weten je te motiveren zodat je het beste in jezelf naar boven kunt halen."

Wat nou als je onderweg vragen hebt?


Wij snappen dat het heel fijn is om met je vragen terecht te kunnen tijdens een cursus. We sturen je dus niet het bos in!

Bij deze cursus hoort een online community, waar je terecht kunt met je vragen!

Als tiener had ik al een computer op mijn kamer waarmee ik aan het opnemen en componeren was. Tot diep in de nacht zat ik te experimenteren en te genieten van de mogelijkheden die het me gaf.

Ik heb een studie Music Producer aan Berklee College of Music gedaan, om mijn vaardigheden op een hoog niveau te krijgen. Ook was het geweldig om mijn muziek aan echte pro's te laten horen en te leren van hun kennis. 

Op dit moment werk ik in mijn eigen studio aan mijn eigen muziek en heb ik een aantal ep's/albums voor anderen opgenomen. 

Mijn hobby is mijn werk geworden. Een droom die is uitgekomen! Dit gun ik iedereen!

Klaar om jouw songs te laten horen?

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring  |  Contact

C-Central v.o.f. , Bettinkhorst 31, 7207BP, Zutphen, Nederland

c-central.nl | info@c-central.nl


Deze site is geen deel van de Facebook website of Facebook Inc. Eveneens is deze site NIET 

ondersteunt door Facebook in welke manier dan ook. Facebook is een handelsmerk van 

Facebook, Inc


©2022 C-Central.  Alle rechten voorbehouden.