Van Idee Naar Demo

Word een self-sufficient songwriter door je eigen demo's te produceren. 

Je kunt best een song schrijven en uitvoeren. Maar je kan zoveel meer met je songs.. Als je deze song wil delen met de wereld is het gewoon noodzakelijk dat je het kunt opnemen.

En hoe cool is het dat je tegenwoordig al heel snel en simpel een goede opname kunt maken!

Gewoon zelf. Thuis. Met je tablet of pc.

Het geeft een geweldig gevoel om naar een goede opname van JOUW eigen song te luisteren! Je begon met niks en nu is er een mp3 van jouw song. Absoluut geweldig!

Om zelf demo's te produceren heb je extra informatie nodig. Het enige dat je nu in de weg staat om niet je eigen muziek te produceren is kennis.

Deze extra kennis geeft je meteen extra mogelijkheden. Mogelijkheden waar je de rest van je muzikale leven van zult genieten! 


Ik wil je graag helpen als je:


👉 Moeite hebt om je nummers af te maken. Je schrijft alleen stukjes, maar zou graag een song willen voltooien. De ideeën die je hebt, zijn prima maar je komt niet verder..

👉 Songs schrijft met gitaar of piano en zang, maar in je hoofd hoor je er ook drums, bas, strijkers enz. bij. Het idee van je song komt gewoon niet tot zijn recht met alleen piano- of gitaarbegeleiding. Je hebt geen band waarmee je het kan spelen. En, als je wel een band hebt ... hoe breng je jouw idee dan over?

👉 Je songs gewoon goed wilt opnemen, maar je de juiste kennis nog niet hebt. Het lijkt een flinke stap te ver om uit te zoeken hoe het moet. Hoe maak je een goede opname? Het lijkt allemaal veel te ingewikkeld en te veel werk om uit te pluizen. 

👉 Graag zou willen weten hoe je van idee naar een goede opname komt. Hoe werk je dat stukje inspiratie nu uit tot een volwaardige song? 


"Je hebt mij, als iemand die niet zo bekend is met alle digitale mogelijkheden, precies de juiste instructies gegeven."

Met de juiste kennis neem je zelf goede demo's op!

Wat deze cursus heeft te bieden

De online cursus Van Idee Naar Demo geeft je alles wat je moet weten als je je eigen demo's wilt maken.

Je leert snel lekker te werken met deze fantastische app. 

Een idee


Je leert een idee vast te leggen op papier en in jouw DAW (opnameprogramma)

Drum


Jouw hele song komt in de steigers te staan door drums toe te voegen. Hierdoor ontstaat de basisstructuur van de song.

Songwriting


Hier leer je hoe je van een idee, een kort stukje, naar een volledige song gaat. Je gebruikt de DAW als songwriting tool!

Bas en MIDI


Je leert hier hoe je een baspartij bedenkt en programmeert. Ook kun je de verdere invulling met andere instrumenten maken.

Gitaar


Een gitaarpartij opnemen kun je straks zelf. Jij weet hoe je de microfoon plaatst voor het mooiste geluid.

Zang


Je neemt je eigen zang op. Je leert over microfoonplaatsing, welke microfoon het beste is voor zang en een professionele truc om de perfecte zangperformance te krijgen.

Mix

Zodra de opnames en het programmeerwerk is gedaan, kun jij je song zelf mixen! Je maakt gebruiken van EQ, compressie, panning, levels en effecten als galm en echo.

Afsluiting


Zodra de song klaar is, weet jij de volgende stappen die je kunt nemen. Aan bod komen masteren en Spotify, Soundcloud en artwork.

"Judith en Martijn hebben heel erg veel kennis en weten je te motiveren zodat je het beste in jezelf naar boven kunt halen."

Als tiener had ik al een computer op mijn kamer waarmee ik aan het opnemen en componeren was. Tot diep in de nacht zat ik te experimenteren en te genieten van de mogelijkheden die het me gaf.

Ik heb een studie Music Producer aan Berklee College of Music gedaan, om mijn vaardigheden op een hoog niveau te krijgen. Ook was het geweldig om mijn muziek aan echte pro's te laten horen en te leren van hun kennis. 

Op dit moment werk ik in mijn eigen studio aan mijn eigen muziek en heb ik een aantal ep's/albums voor anderen opgenomen. 

Mijn hobby is mijn werk geworden. Een droom die is uitgekomen! Dit gun ik iedereen!

Ben je klaar voor de ontdekking?

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring  |  Contact

C-Central v.o.f. , Bettinkhorst 31, 7207BP, Zutphen, Nederland

c-central.nl | info@c-central.nl


Deze site is geen deel van de Facebook website of Facebook Inc. Eveneens is deze site NIET 

ondersteunt door Facebook in welke manier dan ook. Facebook is een handelsmerk van 

Facebook, Inc


©2022 C-Central.  Alle rechten voorbehouden.