Singer-Songwriter Opleiding

Hallo songwriter-in-de-dop, zanger/gitarist die zichzelf ECHT wil laten horen, songwriter die MEER wil!

Jij hebt een diep verlangen om je hart te laten horen in je muziek. Muziek maken die harten raakt! Want diep in je hart wéét je dat iets heel bijzonders te brengen hebt. Jij bent hier om harten te raken van andere mensen met jouw eigen unieke sound. Jij wil singer-songwriter zijn. Geen act, maar écht!

JIJ bent op deze wereld om jouw muziek te brengen!

Maar ja …. HOE dan?? Wat nou als jij nog nooit een instrument hebt gespeeld en alleen nog wat fragmenten van teksten of melodieën hebt geschreven? Of dat je al wel wat skills hebt, maar dat je ‘het’ nog niet in een song krijgt? Wat als je nog helemaal niet zo goed kunt zingen?

En stel je voor dat je erachter komt dat jij ‘het’ gewoon niet hebt, wat nou … dat JIJ jouw muziek gaat maken en dat anderen dat dan niks vinden…? Wat als anderen VEEL beter zijn dan jij. En dat niemand op jouw muziek zit te wachten…. Je bent vast al te oud (te jong, niet getalenteerd … vul maar in!)…

Bovendien: waar vind jij tijd om je te ontwikkelen…? Er is zoveel in je leven dat je aandacht vraag! Wat moet je eigenlijk allemaal leren en waar vind je goede begeleiding?

Je kunt wel een mooie droom hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat die realistisch is, dat hoor je van binnen… En misschien roepen de mensen om je heen dat ook wel!

Alles met elkaar komt het er op neer dat die songs niet geschreven worden. Dat jij je stem niet laat horen. Dat jouw muziek niet gemaakt wordt. En dat jouw prachtige droom ligt te verstoffen op de kast. Gewoon omdat jij niet weet HOE jij je droom kan verwerkelijken!

Waar jij naar verlangt, verlangt naar jou!!!

**** Wil jij JOUW verhaal om kunnen zetten in JOUW muziek en daarmee naar buiten gaan? Dan is dit voor jou!

**** Wil jij een weerspiegeling van jezelf met de wereld delen, en dan zo dat anderen zich erin kunnen herkennen?

**** Voel jij een diepe behoefte om jezelf uit te drukken? Lees vooral door!

**** Wil jij songs schrijven en laten horen waarvan de woorden en akkoorden als vanzelf uit je hart komen? Dit is voor jou!!!!

**** Voel jij vaak een rare mix van gevoelens, waarvan je weet dat die iets positiefs kunnen opleveren door ze in muziek te gieten?

**** Verlang jij ernaar om anderen te inspireren met je muziek, om mensen te bereiken, ze zelfs te helpen en iets mee te geven? Lees alsjeblieft door!

**** Voel jij ook dat er soms geen woorden zijn, maar kun je je alleen in muziek uitdrukken? Lees dan vooral verder! Want dit is echt wat voor jou!

**** Wil jij een manier om jouw eigen ervaringen via muziek een plek te geven? Je bent op de juiste plek!

Wil jij een opleiding volgen waar je ook nog eens een intensieve persoonlijke mentoring krijgt, zodat je veel verder komt dan je ooit had gedacht? Een opleiding die jouw hele leven verandert? Een opleiding met ook de broodnodige persoonlijke ontwikkeling zonder schools te zijn?

Om singer-songwriter te worden die door zijn/haar muziek anderen raakt, zijn strikt gezien maar drie dingen nodig:

 1. kickass skills in songwriting, vocals, performance en jezelf begeleiden.
 2. je mindset voor elkaar hebben, je OWNT je shizzle.
 3. je laten horen, op wat voor manier dan ook.

Echt! Meer is het niet. Als je je afvraagt of je ‘het’ wel zouden kunnen, dan mag je weten dat je het KAN als je de uren erin stopt! Stap voor stap kom je er. Zelfs als het spannend lijkt, is er altijd een stapje dat wél ok voor je voelt. En dat is precies ook waarom velen afhaken voor ze hun doel gehaald hebben. Ze gaan gewoon niet door waar het lastiger wordt EN ze weten niet hoe ze de skills die ze nodig hebben, kunnen leren.

Als jij singer-songwriter wil zijn, leren wij je HOE!

We hebben nu een opleiding voor je ontwikkeld waarin je alles leert om het te laten slagen. De skills EN een intensieve mentoring op mindset en de gewoontes van een succesvolle artiest. Zodat jij jouw sound vindt, jouw eigen songs!

Singer-songwriter Opleiding

 • Ontdek jouw Artist Identity.
 • Turn Pro: ontwikkel de mindset en vaardigheden van een artiest
 • Ontwikkel de skills die je nodig hebt (zang, gitaar, songwriting en MEER!)
 • Weet wie je bent, laat je vol vertrouwen horen
 • OWN je ART
 • Bouw een stevig fundament
 • Individueel en persoonlijk, dus precies afgestemd op waar jij staat en wat jij nodig hebt
Zang

Beheers je stem en zing zoals jij wil klinken:
basisprincipes
sounds
liedinterpretatie
timing en improvisatie
presentatie
microfoontechniek

Gitaar

Leer jezelf begeleiden én ondersteun je songwriting:
Basisakkoorden toonsoorten slag tokkelen plectrum Capo ritme muziektheorie

Songwriting

Leer hoe je JOUW verhaal in een song deelt: tekst melodie akkoorden
songvormen

Mindset/
gewoonten

Leer wat voor jou werkende gewoonten zijn:
Energiebalans Inspiratie
Omgaan met weerstand
Creatieproces Gezondheid

Samengevat:
+ Je leert zingen, jezelf begeleiden op gitaar, songwriten EN Mindset en gewoonten van een artiest

+ Je ontwikkelt de mindset van een professional. Tijdens de coaching zal ruime aandacht zijn voor de sprong van amateur naar professional.

+ Naast werken aan je eigen vaardigheden, zul je ook heel veel muziek van anderen beluisteren en analyseren(zoals hierboven beschreven). Je leert van de masters! Je krijgt hiervoor te bestuderen albums aangereikt.

+ Je zult je smaak, gehoor en muzikale identiteit ontwikkelen.

+ Je zult heel veel leren over muziektheorie en muziekgeschiedenis!

+ We helpen je om jouw eigen Artist Identity te ontdekken. Wie ben JIJ nu als artiest en wat heb jij te brengen?

+ Ter ondersteuning krijg je een (facultatieve) boekenlijst.

+ De coaching is praktisch en to the point!

+ Je werkt aan de hand van jouw eigen leerdoelen, met coaches die je verder brengen dan jij ooit gedacht had (er bestaan GEEN onrealistische doelen!).

+ Dit is een mentoringprogramma. Dat betekent dat je een intensieve coaching krijgt om je doelen te halen. Jijzelf bent natuurlijk verantwoordelijkheid voor het eindresultaat (hoe meer jij doet, hoe verder je komt)

+ Naast de coachingsmomenten, krijg je werk om thuis te doen. Om je te ontwikkelen als artiest, is het belangrijk dat je er tijd in stopt.

Voor wie is dit NIET:

Dit is een persoonlijk coachingstraject. We gaan intensief met jou aan het werk. Dat betekent dat het niet voor iedereen is, dat snap je misschien wel. Wij investeren heel veel tijd en energie in jou en daarom zijn we best kritisch met wie we willen werken. Dat is voor jou en voor ons fijner! Het is niet voor jou wanneer je:

 • niet bereid bent om je bestaande gewoontes aan te pakken
 • denkt dat je het eigenlijk zelf wel kan (we houden van mensen met een sterke eigen mening, maar je moet wel bereid zijn om er eens anders naar te kijken)
 • het niet ziet zitten om hard te werken (want als je er geen tijd in stopt, is het een beetje jammer. Dat vinden wij ook, dus is het beter om iets anders te zoeken)
 • geen humor hebt
 • er niet van houdt om nieuwe dingen te leren
 • voor mensen die niet geloven dat je uiteindelijk je eigen geluk zelf bepaalt (zelfs al is dat niet altijd eenvoudig)
 • niet out of the box wil leren denken

Wat zeggen anderen?

Kijk, WIJ kunnen wel zeggen dat dit traject de beste manier is om je eigen droom eens serieus te nemen. En dat het je leven compleet gaat veranderen. Maar ja …. dat hoef je dan nog niet te geloven. We hebben dit traject het afgelopen jaar met een aantal mensen gedraaid, en dit is wat ZIJ te zeggen hebben:

Floor: ‘ Als je echt stappen wilt maken in zowel je muzikale als persoonlijke ontwikkeling, dat kan ik de Singer-Songwriter opleiding van C-Central zeker aanbevelen! Judith en Martijn hebben heel erg veel kennis en weten je te motiveren zodat je het beste in jezelf naar boven kunt halen. Ook wanneer je twijfelt aan jezelf of het niet zo goed durft, hebben zij de juiste tools in huis om te zorgen dat je dingen gaat doen die buiten je comfortzone liggen. Dit jaartraject is een waardevolle investering in jezelf!’

Esther: ‘Martijn en Judith laten me elke keer weer zien dat ik IEDER doel kan bereiken dat ik wil, als ik het maar WIL en geloof. Iedere keer wanneer ik geweest ben, ga ik weer een sprint vooruit. Ik heb mezelf een stuk beter leren kennen en ben in mezelf gaan geloven. Martijn en Judith motiveren je om het ALLERbeste uit jezelf te halen. Je doelen te halen, ook als je er bang voor bent. Ik wilde graag singer/songwriter worden, maar zag niet dat ik dit ook daadwerkelijk kon. In mijn gedachten was dit doel onrealistisch en te groot en misschien ook wel raar. Ik zing nu met alle plezier (en heb dankzij Judith ook nog hele grote stappen gezet in zangtechniek!). Post covers en eigen nummers online. Ik treed op als zangeres. Ik laat mezelf nu horen als ik zing! Ik ben in gaan zien dat je het doen wat je leuk vind en waar je stiekem al heel lang van droomt. En ik DOE het nu! Martijn en Judith begrijpen oprecht waar je staat als “beginner” en waar je naar toe wil. Ik vind dat nog steeds heel bijzonder. Met dank aan Martijn is nu ook mijn eerste EP uit. Ik heb enorme sprongen gemaakt op het gebied van zang, creativiteit en zelfbeeld en  besef dat dit NOOIT was gebeurt als ik niet was begonnen bij hen.’

Connor: ‘Coaching bij Martijn en Judith, is zeker een ervaring. Dat klinkt misschien overdreven, maar het is echt waar! In mijn eerste kennismakingssessie, die een halfuur duurde, heb ik meer geleerd dan in de voorgaande drie jaar dat ik les had bij anderen. Ik had veel moeite met hoog en hard zingen. Judith vertelde me dat ik gewoon bang was om het eruit te gooien en dat ik het makkelijk kon, als ik maar wist WAT ik moest doen. Mijn vocal range is nu met minimaal een octaaf omhoog geschoten en ik kan nu echt wel rock zingen!  Martijn en Judith is nooit alleen maar mijn docenten, maar ook vertrouwenspersonen die me verder helpen dan alleen zingen, songwriting en zangtechniek. `Weg met die angst` is voor mij het middelpunt geweest van de lessen en deze psychologische knop is nu zeker omgezet waardoor ik zoveel beter kan zingen en blijer ben met mijn kunnen. En…. mijn eerste album is inmiddels uit! Samen met Martijn (die de songwritingcoaching, recording en productie voor zijn rekening nam) is het beter geworden dan ik had gedacht.’


Isabelle: ‘Sinds ik bij C-Central het jaartraject volg, is mijn confidence-level enorm gestegen. Elke keer als ik geweest ben, ga ik weg met een enorm goed gevoel in mijn buik en een glimlach op mijn gezicht. Ik ben blij dat ik bij Martijn en Judith terecht ben gekomen!


Amber: ‘Binnen het jaartraject van Judith en Martijn leer ik niet alleen de skills van zingen, gitaarspelen en songwriting, maar ook hoe ik op mijn eigen manier mijn creatieve zelf kan ontwikkelen en onderdeel maken van mijn dagelijks leven. Daarnaast kan ik met al mijn vragen terecht en is iedere keer weer vernieuwend, verrassend en leerzaam.’

Praktisch

Je krijgt 30 (dertig!!!!!) wekelijkse individuele coachingssessies van 1 uur. 30 uur Coaching!!!

Die sessies kun je face-to-face komen volgen in Zutphen of via Zoom (voor als je niet in de buurt woont. Zoom is een online manier, waar je in een besloten omgeving van achter je laptop, tablet of telefoon via videobellen contact met elkaar hebt.

Naast de individuele sessies krijg je extra materiaal aangereikt (boeken, albums en meer) om je alles te leren wat je nodig hebt om singer-songwriter te ZIJN.

Afhankelijk van hoeveel tijd je beschikbaar hebt, moet je uitgaan van een studiebelasting van 6 tot zelfs 30 uur per week (hoe meer uren je erin stopt, hoe verder je zult komen). We helpen je om een gebalanceerd dagschema te maken.

We starten met een intake, waar we samen met jou gaan kijken waar jij nu staat en waar je naartoe wil (en we zullen je wensen vast nog een beetje stretchen!). Aan de hand daarvan krijg jij een traject dat helemaal op jou is afgestemd. We zullen ook geregeld met je evalueren hoe het gaat en zo nodig bijsturen.

Buiten de wekelijkse afspraken heb je 24/7 via Whatsapp mogelijkheid om contact op te nemen met ons. We zullen je app dan z.s.m. (binnen grenzen van redelijkheid) beantwoorden.

Neem nu actie!

Voor de snelle beslissers hebben we nu een heel erg coole aanbieding! Je krijgt namelijk een hele dikke BONUS! En …. serieus …. voor wat je allemaal gaat bereiken in dit programma, is dit echt een HEEL belachelijk lage prijs! Een complete no-brainer!

Jouw investering in deze opleiding is nu namelijk slechts 1997,– !! (voor 30 uren individuele coaching EN als BONUS een jaar toegang tot de online academy (twv 560,– !!)

Wanneer jij jonger bent dan 21 jaar, krijg je een korting van 21% op dit bedrag (nog meer korting dus!)

BONUS: Een JAAR (12 Maanden!!!) toegang tot de Online Academy (twv 560,– !! )

 • Betalen in termijnen is mogelijk. Daarvoor betaal je wel iets extra.
 • Je betaalt dan een aanbetaling van 497,– om je plek te reserveren. Daarna volgen 6 maandelijkse termijnen van 283,– (onder de 21? Dan zijn je 6 maandelijkse termijnen 219,–)

We hebben nu 2 plekken beschikbaar. VOL IS VOL!!

Jouw plek is gereserveerd wanneer je je hebt opgegeven en betaalt.