Songwriting Academie

De Songwriting Academie is DE plek waar je alles kunt vinden om je eigen songs te schrijven en te laten horen. Zodat JIJ de artiest wordt die je diep van binnen al lang bent!

Singing is conveying emotion through music

Your music is meant to be heard!

Hey songwriter-in-de dop, songwriter die MEER wil, zanger/gitarist die zichzelf ECHT wil laten horen!

Misschien herken je dit… een diep verlangen om je hart te laten horen in je muziek. Muziek maken die harten raakt! Maar ja …. HOE dan?? Hoe zou het zijn om precies te weten hoe je een idee omzet in een liedje? En om dat liedje dan helemaal af te maken? En wat als je je EIGEN demo opneemt op je laptop of iPad? En … om het nog groter te maken …. Deze demo breng je uit, zodat de wereld JOUW muziek kan horen!

**** Hoe zou het zijn om JOUW verhaal om te kunnen zetten in JOUW muziek en daarmee naar buiten te gaan?

**** En dat je je er helemaal OK bij voelt?

**** Wil jij een weerspiegeling van jezelf met de wereld delen, maar dan zo dat anderen zich erin kunnen herkennen? Dan is dit ECHT voor jou!

**** Voel jij een diepe behoefte om jezelf uit te drukken? Dan is dit iets voor jou!

****Voel jij ook dat er soms geen woorden zijn, maar kun je je alleen in muziek uitdrukken? Lees dan vooral verder!

****Zoek jij een manier om jouw eigen ervaringen via muziek een plek te geven? Dan is dit zeker iets voor jou!

Want… je hebt misschien wel gemerkt dat het niet altijd even gemakkelijk gaat … Dat je de woorden niet kunt vinden. Dat je geen idee hebt waar je zou moeten beginnen. Dat je geen tijd hebt. Dat je je gestresst voelt. Dat er TE VEEL gedoe is. Je MOET teveel … Je VOELT teveel, je wordt overspoelt!

En dan is er ook nog eens die Innerlijke Toeteraar die je van allerlei narigheid vertelt. Dat het er toch niet toe doet, dat JIJ er niet toe doet. Of dat er anderen zijn die VEEL beter zijn dan jij. Dat niemand op jouw muziek zit te wachten. Of dat je te oud (jong, niet getalenteerd … vul maar in!) bent.

Alles met elkaar komt het er op neer dat die songs niet geschreven worden. Dat jij je stem niet laat horen. Dat jouw muziek niet gemaakt wordt. En dat jouw prachtige droom ligt te verstoffen op de kast!

We hebben nieuws voor je! Wat als ALLES waar jij naar verlangt, mogelijk is?? Je hebt je droom niet zonder reden! Je kunt alles leren! Niemand zal bijvoorbeeld ooit tegen een kind dat z’n eerste stappen zet zeggen: “stop maar! Dat is niks voor jou! Dat wordt niks!” Weet je…. talent is maar een klein stukje van wat een singer-songwriter nodig heeft! Veel komt ook neer op het ownen van SKILLS en het ontwikkelen van de MINDSET van een artiest.

Dit is DE plek waar je ALLES wat je nodig hebt om jouw verlangen om songs vanuit het diepst van je tenen te schrijven (EN te laten horen!), te realiseren!

En hoe werkt dat dan? Nou …. gewoon op de plek die jou uitkomt, op de tijd die jou uitkomt en in het tempo dat bij je past! Het is allemaal online, dus als jij een internetverbinding en een laptop, smartphone of tablet hebt, kun je meedoen!

Wat ga je leren

Inhoud van de Academie

De Online Songwriting Academie is volop in ontwikkeling. In de loop van de tijd VEEL MEER courses kunnen volgen over alles wat voor jou van belang is. Op dit moment krijg je toegang tot de volgende cursussen en ebooks:


Songwriting Jumpstart

Wil je een liedje schrijven, maar weet je niet hoe dat moet, waar je moet beginnen of hoe je een tekst schrijft? In deze cursus leer je het!

  • Module 1: Structuur en dynamiek
  • Module 2: Tekst
  • Module 3: Muziek (akkoorden en groove)
  • Module 4: Melodie
  • Module 5: Schrijfmethoden
  • Module 6: Finishing touch (herschrijven, writersblock,..)
  • Module 7: Extra (Voorbeelden analyse, songwriting, ..)


Garageband – de iPad studio

Even snel een opname of een volledig uitgewerkte demo maken? Na deze cursus kun je dat!

Kiezen voor méér

Meer inspiratie, meer joy, meer energie, productiever.

GarageBand – de iPad studio

De boek versie van de cursus

3 Creatie Tips

De drie tips die de artiest in je gezond maken en houden.

Het gitaarboek voor beginners

Dit is een compleet naslagwerk voor de beginnende gitarist

Je krijgt dus:


Nog een paar extra’s

Je kunt stoppen wanneer je wil, de Songwriting Academie is maandelijks opzegbaar! Als je je inschrijft op de 5e van de maand, loopt jouw lidmaatschap tot de 5e van de volgende maand. En het wordt automatisch verlengd tot de 5e van de maand daarop, totdat jij opzegt. Als je opzegt binnen 3 werkdagen na een automatische afschrijving, kun je verzoeken om terugstorting. Dat kan niet meer na 3 werkdagen na de afschrijving.

Als je NU deze aanbieding claimt, zal voor jou je maandbedrag NOOIT omhoog gaan (tenzij je je uitschrijft en op een later moment opnieuw deelneemt natuurlijk).