Zodra je aan de slag gaat met een plan, kom je erachter dat bepaalde dingen aangepast moeten worden. Plannen veranderen! Ons plan kon ook verbeterd worden, dus hebben we het aangepast. Wat en waarom vertel ik je hier.

Facebook

Ons doel is om €3000 bruto per maand te gaan verdienen met alleen Signs of Stillness (onze eigen muziek). We willen dat voor ons en ons gezin, maar ook omdat we geloven dat onze muziek het waard is om gehoord te worden! We willen mensen met onze muziek inspireren!

Wat dan voor de hand lijkt te liggen, is dat we gaan touren en optreden. Maar dat willen we niet. Dat gaan we dus niet doen!

Ons plan is om onze muziek via internet onder de aandacht te brengen. We kiezen Facebook als belangrijk platform en tool om dit voor elkaar te krijgen.

We hadden al een Facebook pagina voor SOS met maar 44 likes. We hebben hier binnen een aantal dagen 3895 likes van gemaakt! Je ziet het hieronder in de grafiek. Hoe meer likes hoe beter!

We merkten dat het plaatje hiernaast erg aanspreekt. Het past ook heel goed bij de muziek die we aan het produceren zijn. We krijgen goede reacties op Facebook.

We hebben al best veel interactie op de pagina. Echt gaaf om te zien! En het heeft ons aan het denken gezet. Daarover straks meer.

Voorproefje

Om alvast een voorproefje te geven van het album, hebben we een song opgenomen die we gratis gaan weggeven. Alles is opgenomen. Het moet alleen nog gemixt en gemasterd worden. De song komt niet op ons album. Het is namelijk een cover, een bewerking van een song van iemand anders.

Zodra die song klaar is, kan het gratis van onze website gedownload worden!

Zo is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met ons en onze stijl.

We hadden gedacht om eind maart vijf songs voor ons album helemaal af te hebben, maar dat blijkt te ambitieus. We willen natuurlijk dat het echt heel vet wordt en daarvoor heeft het meer tijd nodig. Om een te gekke zangpartij op te nemen, moet er tijd in gestoken worden. Judith moet de tijd hebben om meters te maken met de songs.

Eind juni nemen we twee weken om alle vocals op te nemen. Door alle zangpartijen in een keer op te nemen, is het gemakkelijker om een consistent geluid te hebben op het hele album.

EP

Toen we bezig waren met dit alles, kregen we het gevoel dat het allemaal wel eens sneller kon gaan dan we hadden gedacht. We kunnen waarschijnlijk al vrij snel gaan verkopen en dus omzet draaien!!! Het aantal likes en de interactie op Facebook zijn namelijk heel goed!

We gaan nu aan de slag met de website en koppelen daar een shop aan.

We besloten daarom om onze EP in te zetten. Deze hebben we ongeveer 7 jaar geleden gemaakt. Het probleem was, dat als we het naast de muziek houden die we nu produceren (en het plaatje met de uil!), klopt het niet echt meer. We hebben daarom besloten de EP te remixen en remasteren. Ook zullen we nieuw artwork maken of laten maken.

Volgende stappen

Website

We hebben een site maar daarmee is ook alles gezegd. Onze site moet aansprekend zijn voor onze toekomstige fans. De site moet kloppen met de muziek die we maken! En het moet er natuurlijk super vet uitzien.

Shop

Om online te kunnen verkopen, heb je een online shop nodig. We gaan daar onze EP op zetten en er – net zoals bij live spelen – merchandise op aanbieden. We willen onze fans graag een totale ervaring aanbieden, zoals je deze ook zou hebben bij een optreden. Muziek gaat uiteindelijk om een ervaring.

Foto’s

Goede foto’s zijn ook heel belangrijk natuurlijk. Om de site een goede uitstraling te geven, moeten we kwalitatieve foto’s laten zien. Ook hier geldt weer dat het een totale ervaring mag zijn, die consistent is met het verhaal dat we neerzetten.

Handen uit de mouwen

Genoeg werk te doen dus. Ondertussen willen we ook nog voor eind maart de tracks van 5 songs af hebben.

Wij houden ervan hoge doelen te stellen en dat snel te realiseren. Veel hooi op de vork en gaan met die banaan. Toch is het heel handig goed te blijven kijken waar het heengaat. Moet er worden bijgestuurd? Kan het effectiever?

We zijn ervan overtuigd dat dit gaat lukken. We willen heel graag laten zien dat het kan. We hebben dit op deze manier ook nog nooit gedaan! Dus als het ons lukt, kun jij het ook! Dit is precies de reden waarom we jou meenemen in ons verhaal: je inspireren om anders te kijken!

Denk jij dat ons plan kan slagen? En waarom? Laat hieronder je reactie achter!

Greetz, Martijn

PS. Deel alsjeblieft dit artikel via de Facebook, Twitter of email knoppen, want … dan kunnen bevriende muzikanten hier ook van profiteren.