Martijn en ik vertellen je vaak over hoe belangrijk Groene Poppetjes voor je zijn. We bedoelen dan van die mensen die je toejuichen bij wat je doet, die je ondersteunen en die je helpen om meer te worden dan je nu bent. Afgelopen zaterdag zag ik weer hoeveel verschil die Groene Poppetjes maken!

Het was namelijk de laatste dag van een geweldige workshop, waarin we hebben gewerkt aan het vergroten van vocale en persoonlijke ruimte. Een cursus over het écht laten horen van jezelf. En … boy! … wat IS er veel gebeurd!

Ik noem als voorbeeld Dianne, die het plezier in muziek kwijt was geraakt door een aantal heel vervelende ervaringen. Ze had een ervaring gehad met Rode Poppetjes, zeg maar.

Eigenlijk wilde ze het bijltje er maar bij neergooien en alles wat met muziek te maken had, aan de wilgen hangen. En dat terwijl zij heel diep van binnen wist, dat zij iets heel bijzonders te brengen heeft via muziek (al had ze voor deze training nog helemaal niet zo scherp wat dat ‘iets’ dan was). En dat raakt me dus echt enorm … dat iemand zo negatief geraakt is, dat ze een stuk van zichzelf afsluit! En dat dat nou net het stuk is, waar haar superpower zit (En dat ZIT er bij deze dame!).

Maarrrrr … er STAAT me daar toch een zangeres! Ze zong als afsluiter ‘Let it go’ (je weet wel … die van Elsa uit Frozen), een megalastig liedje. Deze song bouwt enorm op en gaat van hele lage noten naar hele hoge. Maar het stond als een huis! Helemaal als zichzelf, compleet vanuit haar ziel gezongen! Ik had de tranen over mijn wangen lopen en heb echt letterlijk een vreugdedansje gedaan dat ze zo ver was gekomen!

En het mooiste is nog, dat zij niet alleen als zangeres enorm is gegroeid, maar ook als persoon. Zij heeft veel scherper wat zij nu eigenlijk ECHT wil en hoe haar talent daarbij kan helpen. Dianne is namelijk juf en ze heeft een heel uitgesproken visie ontdekt op wat zij belangrijk vindt in het onderwijs. Ze is zich bewust geworden van wie zij kan zijn (een Groen Poppetje!!!) in de klas. Hoe cool is dat?? Stel je eens voor wat dat gaat betekenen voor de kids die zij in haar klas gaat krijgen?

Maar hoe kwam dat nu? Ze zei er zelf van dat ze zich compleet veilig heeft gevoeld in deze training en dat haar dat vleugels gaf! Dat ze zoveel had gehad aan de interactie met de anderen. En … ze noemde mijn persoontje als groot voorbeeld van een Groen Poppetje! Je kunt je voorstellen wat dat met me deed .. Ik vind dat namelijk ECHT een megacompliment! Hoe cool is het dat je een omgeving mag neerzetten waarin anderen vleugels krijgen!

Want weet je … ik heb zelf nogal veel ONveiligheid heb ervaren in mijn leven (en dus precies weet wat de gevolgen daarvan zijn. Die gun ik niemand!). En daarom wil ik vanuit het diepst van mijn hart overal een atmosfeer creëren van veiligheid, ruimte en bemoediging. Ik wil dat in mijn trainingen mensen vanuit die ruimte, gaan ontdekken hoe cool ze eigenlijk zijn en hoe fijn het is om vanuit jouw eigen kern muziek te maken.

Ik wil dat Groene Poppetjes ontstaan. Zodat je met en van elkaar leert. En dat je dan samen grotere stappen zet dan je ooit van tevoren had gedacht! Maar vanuit de groep terug te krijgen dat ze dat als mijn superpower zien, is echt heel vet! Ze waren dus voor mijzelf net zo goed Groene Poppetjes 😉

Wie zijn JOUW Groene poppetjes? Deel het hieronder in de comments!