We zijn al weer een paar weken op weg in 2020. Allereerst wil ik noemen dat ik je van harte toewens dat al jouw dromen uit mogen komen en dat je je doelen mag halen! Ik wens je een creatief jaar toe waar jouw Art centraal mag staan!

Misschien doe jij wel aan Goede Voornemens en hoop je dat dit JOUW jaar wordt, want … Je gaat je Kunst serieus nemen en eindelijk je songs schrijven. Of een optreden geven. Of je zang flink verbeteren. Of eindelijk eens starten met het spelen van een instrument? Hoe cool zou het zijn als je aan het eind van 2020 terugkijkt en ziet dat je ECHT die grote sprongen als artiest hebt gemaakt?

Helaas is er slecht nieuws … wist je dat 80% van de goede voornemens al in februari sneuvelen? En februari is echt heel dichtbij! En ik zou het zo jammer vinden wanneer jouw Prachtige Droom weer achteraan komt voor jou (en hopelijk denk je er zelf ook zo over!).

Daarom geef ik je hierbij De Oplossing!!! De manier die ik gevonden heb die WERKT!

In plaats van Goede Voornemens (want die werken niet, omdat ze te vaag zijn) …. Stel doelen!!! En dan niet zomaar uit de lucht gegrepen doelen. Nee! Doelen die je diep van binnen voelt. Daar waar je hart een sprong van maakt en je de opwinding van door je heen voelt sprankelen!

Ikzelf ben er ook mee begonnen! Op zich was het toevallig dat het samenging met de start van 2020, maar ik heb wel een heel speciaal doel:

Mijn stem in topvorm!

Waarom? Nou …, omdat ik een album voor me zie ontstaan en ik daar echt lekker op wil zingen! Hoe ga ik dat doel halen? Door mijn dagelijkse en consistente actie die me brengt waar ik zijn wil. Ik heb dus in mijn agenda elke dag een uur gepland staan voor vocal practise met per 10 minuten precies wat ik daar doe.

Want dat ontbreekt vaak bij die Goed Bedoelde Voornemens: concrete en consistente dagelijkse acties!

En dan nu over hoe jij dit kunt vertalen naar jouw eigen prachtige creatieve doel!

Wat jij nodig hebt, zijn drie dingen:

  1. Een helder doel dat je hart laat juichen.
  2. Een haalbaar plan.
  3. Consistente dagelijkse actie

Wat heb jij je voorgenomen? Is het voor je aantrekkelijk genoeg? Als het nog niet genoeg sprankelt, mag je wat sparkles toevoegen! Wat zou jij nou echt supercool vinden om te realiseren? Wat vind jij (een beetje) spannend??

Wordt je heel blij als je erbij stilstaat hoe het voor je zou zijn als jij dit doel haalt? Wat het allemaal voor je mogelijk maakt? Voor jou, de mensen om je heen, de impact die je ermee misschien maakt op levens van anderen? Hoe jij je zou voelen als je het gehaald hebt? Wat je zou kunnen?

MOOI!

De volgende stap is om het concreet te maken: jouw diep-van-binnen-gevoelde doel is een heel mooi begin. Maar het heeft het nodig om zo duidelijk te worden voor jezelf, dat het megaduidelijk is wat het is. Als je het in een robot zou programmeren, zou die het doen. Zo concreet.

Mijn zangdoel is zo concreet: ik weet precies wat ik wil bereiken, hoe dat voelt, wanneer ik er zijn wil en hoe het bij wijze van spreken ruikt. Ik weet precies wat ik elke dag moet doen en start mijn dag met mijn uur Vocal Practise om te benodigde meters te maken.

If I had 8 hours to cut down a tree, I would spend 6 of them sharpening my axe

(Abraham Lincoln)

Als je je doel concreet hebt, mag je het in stukjes gaan hakken: wat wil je bv deze maand doen? En hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Dit is de fase van echt denkwerk, je gaat een plan schrijven. Een plan dat zo haalbaar is, dat je het bij wijze van spreken met twee vingers in je neus kunt uitvoeren. Met natuurlijk oplossingen voor calamiteiten voor als je bv ziek wordt of je leven op een andere manier in de weg komt.

De kleine en haalbare stapjes, redeneer je terug naar dagelijkse acties. Deze zijn natuurlijk gekoppeld aan jouw megaconcrete doel, je moet wel weten wanneer jij gedaan hebt wat je je hebt voorgenomen. Als mijn weekdoel is om 4 x 5 minuten te hardlopen, kan ik mijn agenda pakken en op 4 dagen 5 minuten gaan lopen. En ik heb het gehaald als ik al die 4 keren kan afstrepen!

Wat jij nu gaat doen om jouw doel te realiseren? Laat het weten door hieronder een reactie te plaatsen!

Hartelijke groet van Judith