We zijn al weer een paar weken op weg in 2022.

🎵🎶 Allereerst wil ik noemen dat ik je van harte toewens dat al jouw dromen uit mogen komen en dat je je doelen mag halen! Ik wens je een creatief jaar toe waar jouw Art centraal mag staan! 🎵🎶

Misschien doe jij wel aan Goede Voornemens en hoop je dat dit JOUW jaar wordt, want … Je gaat je Kunst serieus nemen en eindelijk je songs schrijven. Of een optreden geven. Of je zang flink verbeteren. Eindelijk jouw geluid laten horen! Hoe cool zou het zijn als je aan het eind van dit jaar terugkijkt en ziet dat je ECHT die grote sprongen als artiest hebt gemaakt?

Helaas is er slecht nieuws … wist je dat 80% van de goede voornemens al in februari sneuvelen? En februari is echt heel dichtbij! En ik zou het zo jammer vinden wanneer jouw Prachtige Droom weer achteraan komt voor jou (en hopelijk denk je er zelf ook zo over!).

Daarom geef ik je hierbij De Oplossing!!! De manier die ik gevonden heb die WERKT!

In plaats van Goede Voornemens (want die werken niet, omdat ze te vaag zijn) …. Stel doelen!!! Voor je afhaakt, omdat je VEEL weerstand voelt bij het woord ‘doelen’, blijf nog even bij me 😅

Je mag je brein gebruiken waar het goed voor is: de fluisteringen van je ziel omzetten in iets tastbaars dat je handen helpt om het daadwerkelijk in de wereld te zetten.

En dan niet zomaar uit de lucht gegrepen doelen. Nee! Doelen die je diep van binnen voelt. Daar waar je hart een sprong van maakt en je de opwinding van door je heen voelt ✨sprankelen✨!

Wij als artiesten die vanuit hun ziel hun geluid in de wereld willen zetten, werken graag vanuit gevoel. Vanuit flow, doen wat je hart je ingeeft. Toch maken we daarbij vaak een cruciale denkfout … Een denkfout die maakt dat veel mooie dromen op de plank blijven liggen!

Er is namelijk een verschil tussen intuïtie en emotie.

Want, JA! We willen connecten met onze ziel en onze intuitie volgen! Maar we verwarren de fluisteringen van de ziel vaak met emotie. En als je puur op je emotie handelt, ben je eigenlijk gewoon een kleuter 😘, die doen dat ook. Dat is iets heel anders dan diepzielduiken en vanuit daar intuïtief werken!

De ‘munteenheid’ in ons Universum is uitwisseling: wat je erin stopt, krijg je eruit. Wat je uitzendt, krijg je terug. De energie die je in een project stopt, komt er ook weer uit.

We hebben een brein gekregen om ons te helpen om de fluisteringen van de ziel te vertalen naar concrete acties:

Ziel → Brein → Lichaam

Afstemmen→ Plannen→ Actie

De basis is dus afstemming (ziel) en het vervolgens gebruiken van je brein om een strategie te ontwikkelen. Maar het blijft niet bij denkwerk, je gaat ook daadwerkelijk stappen zetten om jouw droomleven te realiseren!!

Ikzelf volg dit proces ook zo! En heb voor 2022 vanuit diepzielduiken een doel gevormd, waar ik echt van AAN ga!

Mijn stem in topvorm!

Waarom? Nou …, omdat in 2022 ons album uitkomt en ik echt lekker wil knallen! Ik wil me daar laten horen hoe ik nu ben!

En hoe ga ik dat doel halen? Door mijn dagelijkse en consistente actie die me brengt waar ik wil zijn. Ik heb dus in mijn agenda elke dag een uur gepland staan voor vocal practise met per 10 minuten een intentie omschreven wat ik daar doe.

Want dat ontbreekt vaak bij die Goed Bedoelde Vage Voornemens: concrete en consistente dagelijkse acties!

En dan nu over hoe jij dit kunt vertalen naar jouw eigen prachtige creatieve vanuit je ziel geborrelde wens!

Wat jij nodig hebt, zijn drie dingen:

  1. Een helder doel dat je hart laat juichen (Ziel)
  2. Een haalbaar plan (Brein)
  3. Consistente dagelijkse actie (Lichaam)

Ik help je graag om JOUW wensen om te zetten in een doel dat je gaat halen dit jaar!

1. Een helder doel dat je hart laat juichen.

Wat heb jij je voorgenomen? Is het voor je aantrekkelijk genoeg? Als het nog niet genoeg sprankelt, mag je wat sparkles toevoegen! Wat zou jij nou echt supercool vinden om te realiseren? Wat vind jij (een beetje) spannend??

Wordt je heel blij als je erbij stilstaat hoe het voor je zou zijn als jij dit doel haalt? Wat het allemaal voor je mogelijk maakt? Voor jou, de mensen om je heen, de impact die je ermee misschien maakt op levens van anderen? Hoe jij je zou voelen als je het gehaald hebt? Wat je zou kunnen?

✨ MOOI!!✨

2. Een haalbaar plan

De volgende stap is om het concreet te maken: jouw diep-van-binnen-gevoelde doel is een heel mooi begin. Maar het heeft het nodig om zo duidelijk te worden voor jezelf, dat het megaduidelijk is wat het is. Als je het in een robot zou programmeren, zou die het uitvoeren. Zo concreet.

Mijn zangdoel is zo concreet: ik weet precies wat ik wil bereiken, hoe dat voelt, wanneer ik er zijn wil en hoe het bij wijze van spreken ruikt. Ik weet precies wat ik elke dag moet doen en start mijn dag met mijn uur Vocal Practise om te benodigde meters te maken. Concreet en haalbaar!

If I had 8 hours to cut down a tree, I would spend 6 of them sharpening my axe
(Abraham Lincoln)

3. Consistente dagelijkse actie.

Als je je doel concreet hebt, mag je het in stukjes gaan hakken: wat wil je bv deze maand doen? En hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Dit is de fase van echt denkwerk, je gaat een plan schrijven. Een plan dat zo haalbaar is, dat je het bij wijze van spreken met twee vingers in je neus kunt uitvoeren. Met natuurlijk oplossingen voor calamiteiten voor als je bv ziek wordt of je leven op een andere manier in de weg komt.

De kleine en haalbare stapjes, redeneer je terug naar dagelijkse acties. Deze zijn natuurlijk gekoppeld aan jouw megaconcrete doel, je moet wel weten wanneer jij gedaan hebt wat je je hebt voorgenomen. Als mijn weekdoel is om 5 x 60 minuten te zingen, kan ik mijn agenda pakken en op 5 dagen 60 minuten gaan zingen. En ik heb het gehaald als ik al die 5 keren kan afstrepen!

Someday is not a day of the week. Sunday, monday, tuesday etc are. Someday isn’t.

Wat jij nu gaat doen om jouw doel te realiseren? Laat het weten door hieronder een reactie te plaatsen!

Hartelijke groet van Judith