Ons album vordert lekker. Hier een korte update. We zijn op meerdere fronten aan het werk. We zijn bezig geweest met het schrijven en produceren van de songs en de website.

Waar we nog mee aan de slag moet is: branding.

Gaan we voor een platencontract? Nee! Ik leg hier uit waarom niet.

Heb je de vorige blogs hierover nog niet gelezen?

1 – Geld verdienen met muziek..?

2 – Hoe ga je je doel realiseren?

3 – Wat doet een artiest?

Songs

We zijn al een aardig eind op weg met ons album. Er zijn 6 songs klaar om geproduceerd te worden. Right on schedule dus. Ik heb het doel begin april zes songs klaar te hebben. Dit zal dus moeten lukken.

Toch zit er wel wat druk op.. Judith wil natuurlijk kunnen oefenen/spelen met de zang. Dat betekend dat de tracks snel af moeten om de zang opnames voor 1 april te hebben gedaan.

Zodra de vorm van een song duidelijk is, is het inkleuren met sounds. zodra de basis staat (drums, bas en gitaar), kan ik aan het experimenteren met synth geluiden en productionele effecten.

Website

Naast het schrijven en produceren, zijn we ook bezig met de website. De site die we hadden was echt belabberd.. Nu hebben we er een mooi uiterlijk aan gegeven. Ik ben zeker nog niet helemaal tevreden. Het menu is in ieder geval duidelijk. 🙂 De link naar de winkel is ook duidelijk. Niet onbelangrijk gezien ons doel.

De kleuren moeten nog beter gekozen worden. De teksten zijn ook nog niet zoals het zou moeten.. Maar dat komt.

Er is iets wat echt mist en dat zijn foto’s!

Branding

Als je van je muziek wil leven, moet je het verkopen. Om het te verkopen moet je een duidelijke brand neerzetten. Dat is iets wat we nog duidelijk moeten bepalen.

Voordat we foto’s maken, moeten we dit helder hebben.

Facebook

Naast een website ontkom je tegenwoordig niet meer aan Facebook. Niet dat dat erg is! Zeker niet! Het is een geweldige manier om met fans in contact te komen.

Ook voor Facebook geldt dat we eerst een duidelijk branding moeten hebben bepaald voordat we daar meer energie in gaan steken.

We hebben maar iets meer dan een week nodig om 12000 likes op onze pagina te krijgen. Daarover later vast meer.

Platencontract

Vroeger toen platenmaatschappijen nog makkelijker bands tekenden deden zij dit werk. De hele marketing werd gedaan (tenminste als je een goede maatschappij had..) Dat scheelde natuurlijk een hoop werk.

Aan de andere kant zitten ze wel tussen jou en je fans in. Nu zijn de lijntjes korter en wordt het persoonlijker. Dat heeft voordelen!

Een platenmaatschappij heeft ook meer bands/artiesten… Ze moeten hun aandacht verdelen. Als je het zelf doet heb je alles zelf in de hand en kun je alle aandacht aan je eigen muziek geven!

Check de site: www.signsofstillness.nl

Je kunt onze EP luisteren op de site. Wat vind jij van de muziek? Waar denk je aan als je het hoort? Schrijf het hieronder in de reacties.

Greetz, Martijn

PS. Deel alsjeblieft dit artikel via de Facebook, Twitter of email knoppen, want … dan kunnen bevriende muzikanten hier ook van profiteren.