Moe. Drained. Leeg. Inspiratieloos. Vandaag is het zo’n dag. Het zingen wil niet, ik voel het gewoon niet. De gitaar raakt me niet. Songwriting doet me niks. Mijn lijf is zwaar en traag. Er ligt een hele lijst aan dingen die ik zou KUNNEN doen, maar bij niks voel ik een sprankje joy. En laat dat nou precies mijn reden zijn om iets te gaan doen: ik moet ‘m voelen! I learned the hard way dat het anders gewoon echt niet werkt voor me.

Het is best te begrijpen, lieverd, fluistert mijn hart. Er is zoveel werk verzet de afgelopen periode! Een nieuwe website, een welkomstkado, verschillende demo’s voor het album, een song helemaal af, de stijl voor het komende album verhelderd. En als klap op de vuurpijl is er ook nog een planning gemaakt om het allemaal ook nog gedaan te krijgen.

En dan was er tussendoor ook nog van alles met de kinderen. En … ow ja! We zijn ook nog gestart met een verbouwing. Was ik bijna vergeten zelfs….

Mijn hoofd vindt op dit moment dat ik nog maar even moet doorbijten. Kom Juut! Die laatste dingen nog en dan … Dan kun je wel even wat rustiger aandoen. Dan kun je …

Maar dat is gewoon lekker niet waar, Hoofd! Toeter maar door, maar nu ben jij aan het jokken! Het is dikke vette onzin dat je ‘eerst iets moet, voordat …’. Niks van ‘Eerst werken en dan rust’. Klopt gewoon niet! Net zoals je echt geen dikke vette zak geld moet hebben voor je start met het maken van je EP (echt niet!), hoef je ook echt niet al je werk af te hebben voor je mag rusten!

Sterker nog: wanneer je rust als je lijf aangeeft dat het tijd is voor rust, ben je OOK effectiever wanneer je weer aan de slag gaat! Er kan pas een geïnspireerde song worden geschreven, wanneer de innerlijke bron waaruit song komen, is aangevuld. Wanneer je gevoelig bent voor je eigen flow en hier bij aansluit, zul je merken dat alles altijd op precies het juiste moment gebeurt!

Mijn Actie van Vandaag is dus ook …. rust! Voor mij is dat: vooral ook dingen doen waar ik mijn eigen bron weer vul. Een date met mijzelf.

Net zoals je je telefoon aan de oplader hangt als ‘ie leeg raakt, mag je dat ook met jezelf doen. Wij artiesten denderen vaak enorm lang door. Misschien wel omdat we stiekem geloven dat Kunst en Lijden samen horen te gaan of zo … Maar door te pushen is er nog nooit een origineel en echt stuk muziek gemaakt. Door te forceren ga je echt geen performance vanuit je ziel neerzetten. Met doorrammen ga je echt geen vocale vrijheid creëren.

Ik kies vandaag dus voor een date met mezelf! Iets met een flinke wandeling, mooie inspirerende plekken opzoeken en gewoon lekker kijken en beleven. Ik zie wel waar mijn lijf me heen wil brengen vandaag! Ik ga lekker vieren dat ik allerlei mooie dingen gedaan heb de afgelopen periode. Iets met ‘maximaal aardig zijn voor mezelf’!


Wist je dat we een welkomstkado voor je hebben? Je kunt het hier downloaden: Laat je Horen e-book! Een hele dikke vette aanrader voor als jij er klaar voor bent om jezelf en je passie voor muziek eens serieus te nemen! Helemaal gratis en vrijblijvend. Downloaden dus!

Liefs van Judith