Je hebt grote dromen!!! Jouw geluid laten horen en harten raken! Je wil het liefst songs schrijven en je dan natuurlijk zoveel dat je kunt optreden of een album kunt gaan opnemen.

Je hebt het ook druk met o.a. je werk en ….. je bent eigenlijk nogal perfectionistisch. Er is nog zoveel te weten voordat je kan beginnen te songwriten en in je hoofd gebeuren allerlei ‘interessante’ dingen. Vooral dingen die niet echt helpend zijn 😟

Je baalt, omdat je het niet van de grond krijgt. Hierdoor wordt het nog lastiger. Je legt druk op jezelf en belandt in een vicieuse cirkel. Hier wil je natuurlijk niet inzitten. Je ziet dat je droom een droom blijft en dat frustreert.

Ik heb een “routekaart” voor je gemaakt zodat je jouw creatieve droom echt kan realiseren! Van waar je nu staat naar een succesvol muzikaal resultaat, waarmee jij jouw sound kunt laten horen!!!

Stap 1: verhelder je WAAROM

Als je WAAROM namelijk groot genoeg is, krijg je kracht om door te gaan als het lastig wordt. Helaas is het zo dat je bij alle dingen die er echt toe doen, weerstand gaat tegenkomen. Dat hoort er gewoon bij.

Met een helder WAAROM, kun je je ogen houden op jouw punt op de horizon. Weerstand is dan geen bergketen meer, maar wordt behapbaar ✨

WAAROM wil jij dus jouw sound in de wereld zetten? WAAROM is die creatieve droom voor jou zo belangrijk? Wat levert het jou, je relaties, je gezondheid op als je het gerealiseerd zou hebben??

Stap 2: verhelder WAT wil je doen – jouw droom

Als jij zonder een eindbestemming op reis gaat, wordt je onderweg keer op keer afgeleid door allerlei leuks. Hoe leuk dat zou kunnen zijn, uiteindelijk kom je nergens en blijf je in rondjes lopen.

Afstemmen op wat je wil doen is dus veel belangrijker dan echt in beweging komen. Als je genoeg helder hebt wat jij wil, komt de actie als vanzelf, moeiteloos.

Verhelder dus precies waar jij op koerst! Hoe ziet het eruit als je je er bent? Hoe ruikt het, hoe voelt het, wat hoor je, wat proef je? Hoe ziet je leven eruit? Hoe concreter en aantrekkelijker je dit maakt, hoe reëler je het kan verwerkelijken!

Stap 3: wat zijn je gedachten (en hoe buig je om wat niet voor je werkt)?

Ken je ‘m …. die Innerlijke Toeteraar, die begint te loeien zo gauw jij je buiten je comfort zone gaat begeven…. Die gaat zich vast laten horen als jij aan de slag wilt met je droom.

Zo kun je ondanks die toeter tóch door:

✅ voel wat jij wil en nodig hebt en DOE dat

✅ bedenk je altijd “wat als…..” en “hoe is dit te realiseren?” en “wat is er nog meer mogelijk? (in plaats van kijken naar de ONmogelijkheden)

✅ welke taal spreek je tegen jezelf? WEL-taal of NIET-taal?

Stap 4: wat zijn je gewoontes (en hoe laat je die voor je werken)?

✅ Wees je bewust van energiegevers, energievreters en tijdrovers

✅ Kies na deze verheldering bewust voor wat JIJ wil en laat los wat niet meer voor je werkt. Bij elke keuze voel wat jij wil en nodig hebt en DOE dat

✅ En bovenal: je kunt pas in actie komen als de tank vol is. Dat doe je door goed voor je fysieke lichaam te zorgen, maar vooral ook door te zorgen dat je creatieve en emotionele tank vol is.

Stap 5: HOE wil je het gaan doen? (en nee… dat is geen gedoe met vaste doelstellingen en timemanagement)

Als jij graag een mooie droom wilt realiseren, is de weg ernaartoe die van consistente dagelijkse acties. Het gaat erom dat je bezig bent. Elke keer weer. Leg daarbij de lat niet te hoog, elke keer een topprestatie moeten leveren is gewoon niet zo FUN

En …. weet je … wij als creatievelingen wachten vaak tot we inspiratie krijgen. Nu wil het geval dat de Muze komt wanneer je een afspraak met haar hebt! Gewoon elke dag op een bepaalde plek tijd voor jouw creatief werk

Doe vooral niet teveel en te moeilijk: less is more.

Stap 6: Vier je successen!!!!

En als je dan iets gedaan hebt dat je je hebt voorgenomen, of je hebt een doel gehaald, VIER dat feest!!!! Beloon jezelf, geef jezelf een kadootje, maak er een bijzonder momentje van met jezelf of met de mensen van wie je houdt.

Je leert jezelf hiermee dat het leuk is om te doen wat jij wil, waardoor je het steeds meer en vaker gaat doen. En…. Het leven wordt veel meer FUN! 😉

Groetjes, Judith

PS: heb je iets gehad aan deze tips?? REAGEER op deze blog met je vragen en opmerkingen!!!