fbpx

Heb jij deze droom??

Je schrijft liedjes waar je trots op bent. Je zou wil meer mee doen dan ze alleen voor familie en vrienden te spelen. Je zou wel willen optreden en misschien zelfs een aantal muzikanten bij elkaar zoeken om de songs mee te spelen. Het zou cool zijn ze op internet te zetten, zodat mensen ze kunnen luisteren en je songs misschien meer aandacht krijgen. Maar dan moet het wel goed zijn..

Je wil geen brakke audio opname met je telefoon maken, want dat komt niet over. Er zit veel werk in het schrijven van de nummers en het zou jammer zijn ze zo amateuristisch te presenteren. Het zou ook veel toffer zijn om net iets meer instrumenten in de begeleiding te hebben dan alleen gitaar of piano. 

Het liefste zou je met een band de studio in duiken. Met een producer die samen met je naar de songs kijkt en ze precies geeft wat ze nog nodig hebben en de liedjes op een hoger niveau tilt. 

Maar goed.... je hebt geen band en een studio is te duur laat staan om er een producer bij te halen.. Het is een mooie dagdroom, maar het lijkt onhaalbaar.

NIET DUS!!! Lees verder! 

Wensen zijn voorgevoelens van wat je echt kunt bereiken!

Ik wil heel graag beginnende songwriters een kick start geven. Een vliegende start die ervoor zorgt dat je in no-time muzikanten bij elkaar kunt krijgen, optredens kunt regelen en de nummers online kunt gaan delen. Door met jou jouw songs uit te werken tot een volledige geproduceerd album.

Met een goed geproduceerde plaat trek jij muzikanten aan en open je de deuren van de podia. Je kunt laten horen dat je kwaliteit neerzet. Je hebt er ook duidelijk al een hoop energie ingestoken en dat trekt ook mensen aan. Het laat zien dat je serieus bent. 

Je kunt het album online gaan verkopen. Met de juiste marketing kun je hier een goed inkomen mee verdienen. Het is mogelijk! De investering die je in het album hebt gedaan, kun je dan zo weer terug verdienen. 

Voor een tijd ben ik jouw band en gaan we samen aan de slag om jouw muziek zo goed mogelijk neer te zetten. 

Ik kan dit voor je zijn

Om een album te produceren, moeten er een hoop dingen worden gedaan. De productie, arrangementen en alle instrumenten inspelen, studiowerk en dan moet je ook nog alle apparatuur hebben. Gangbaar is het om een team te vormen met mensen die dit voor je kunnen doen. Ik kan JOUW COMPLETE TEAM zijn!

Producer

Ik help je om alles uit jouw songs te halen! We gaan jouw sound bepalen en jouw songs waar nodig rewriten. Zijn de teksten goed? Is het tempo ok of moet het sneller of langzamer? Zijn de akkoorden logisch en ondersteunend? Tijdens de opname van jouw partijen (zang, gitaar/piano) ben ik het kritische oor dat luistert of dit de beste opname is. De kwaliteit van de opname is hiermee gewaarborgd. 

Arrangeur (ik ben jouw band)  

Nu de stijl is bepaald en de nummers staan als een huis, is het tijd alle partijen te schrijven. Wanneer wordt wat gespeeld? Wat speelt de bassist, de drummer, de toetsenist? Hoe gaat de gitaarsolo worden? 

Geluidstechnicus

Tijdens het opnemen van jouw eigen partij, jouw zang en eventueel gitaar of piano hoef je je niet druk te maken over de techniek. Het opzetten van de apparatuur en het maken van de opname ligt bij mij en jij kunt je concentreren op jouw performance

Edittor 

Na de opnames moeten alle tracks nagelopen worden. Is er een raar geluidje opgenomen voor er werd gespeeld? Dan moet dat worden verwijderd. Is de zang misschien net niet zuiver? Dan ga ik dat met Melodyne verbeteren. Dit is autotune en wordt heel subtiel toegepast om het overdreven autotune geluid te vermijden. Sommige opnamesporen bestaan uit meerdere stukjes. Al deze stukjes moeten goed aan elkaar worden geplakt. Anders krijg je clicks in het geluid. Technisch werk dus en je hoeft je er niet druk over te maken!

Mix en master engineer

Na het editten is het tijd om de tracks te mixen. De songs moet lekker klinken en er moeten effecten worden toegevoegd. Je hoeft je niet bezig te houden met levels, panning, eq, compressie, galm, delay, automation enz..

Ook moeten de tracks op elk apparaat goed klinken. Of je het nu op de ipad of in de auto luistert het moet tof klinken. Hier zorg je voor door te masteren. 

Studio eigenaar

Dan heb je nog de studio nodig. De plak waar al dit werk gaat plaatsvinden. Hier zijn de opnames en wordt het editten, mixen en masteren gedaan. In de studio staat de juiste apparatuur om dit te doen. Dit zijn o.a. de microfoons, computer, voorversterkers, effecten en software.

Wat kost dit..?

Wat gaat het je kosten als je dit op de gangbare manier doet? Dus een compleet team bij elkaar zoekt om dit met je te doen? 

Producer

€400 per song

Totaal: €400

Sessiemuzikanten

Uitgaande van Work-for-hire. Geen aanspraak op royalties.
€ 150 per track
ong 6 tracks per song

Totaal € 900

Technicus

€25 per uur
3 uur

Totaal € 75

Editting

edits € 100

Totaal € 100

Mix/Master

mix en master € 150

Totaal € 150

studio

€90 voor 2 uur zangopname

Totaal €90

Gangbare Totaalprijs

Dit komt neer op een totaal van € 1715 per song!

Voor 8 songs is dat € 13.720,00 !!!

Voor een beginnend muzikant is dit heel veel geld.

Ik bied je dit aan voor € 997,00 per song.

Kies je voor een album van 8 songs? Dan betaal je € 897,00 per song.
Dat komt uit op € 7176,00 voor 8 songs!!!
Dat is 48% korting!

Gangbare Totaalprijs

INTERESSE??

Wil jij jouw eigen album??

Doe dan auditie!

Stuur een mail met een link naar demo's van 3 songs. Je kan het gewoon simpel met je mobiel opnemen. Het gaat er niet om dat het goede opnames zijn. Jouw uitvoering is belangrijk!

Doe dit alleen als je al minimaal het aantal songs dat je wil opnemen hebt geschreven!

Stuur een mail