Vandaag ga ik 20 voordelen van zingen met je delen, die niks met je stem te maken hebben!

Onze wereld is hard aan het veranderen, daarover heb ik al wat vaker geschreven. Een transitie waarin we nu zitten, gaat gepaard met een hoop onzekerheid. Dat voel je vast wel!

Maar …. wat als deze veranderende wereld je inspiratie biedt voor een creatief nieuw begin? Voor harmonie tussen ziel, hoofd en hart en vanuit daar een afgestemd en vervuld leven? Ik denk dat er juist een uitgelezen kans ligt om je behoefte om vrij te zijn en te kunnen doen wat je graag wilt met de mensen van wie je houdt, te onderzoeken en te eren. En zingen is De Kans die er ligt om je creativiteit te verruimen!

Hoe dan? Ga lekker zingen!!!

Zingen kan je helpen om afscheid te nemen van alle narigheid en je af te stemmen op veel coolere dingen!

Zingen heeft veel met je stem en je klankkanaal te maken. Maar het doet nog veel meer met je! Zingen doe je tenslotte met je hele lichaam als instrument. En je instrument is alles van jou: je hele lichaam, maar ook je gedachten en emoties. Dit is de reden dat zingen een heleboel voordelen heeft, buiten de muzikale expressie. Hierbij dus 20 voordelen van zingen, die niks met je stem te maken hebben!

Voordelen van zingen die niks te maken hebben met de stem

✅ Door zingen krijg je meer zelfvertrouwen. Zeker als je les hebt, of samen met anderen zingt. Dit komt doordat je jezelf laat horen aan anderen!

✅ Zingen verbetert je stemming. Door te zingen maak je hormonen aan waar je je goed van gaat voelen. Bijna net zo lekker als chocola 😉

✅ Zingen vermindert angst en depressie. Je hebt een enorme uitlaatklep voor je emoties, waardoor piekeren minder wordt en je als het ware boven de situatie uitgetilt kunt worden.

✅ je leert jezelf veel beter kennen. Zingen is een prachtige spiegel van wat er binnenin je leeft.

✅ Samen zingen helpt om minder conflicten te hebben. Onderzoek heeft aangetoond dat samen zingen maakt, dat de hersengolven gaan synchroniseren bij de deelnemers. Wat zou er gebeuren wanneer alle wereldleiders gewoon eens samen zouden gaan zingen?

✅ Zingen verbetert je ritmegevoel. In tegenstelling tot wat veel instrumentalisten je misschien hebben laten weten, hebben zangers vaak een enorm goed ritmegevoel!

✅ Zingen versterkt je immuunsysteem. Door te zingen ga je je ademruimte intenser gebruiken, wat een boost is voor je immuunsysteem. Daarnaast gaan de hormonen in je lichaam die te maken hebben met stress omlaag, waardoor je lichaam veel meer ruimte heeft om ongewenste indringers als ziektekiemen te bestrijden.

✅ je kunt beter relativeren

✅ je wordt veel vrolijker

✅ mensen die samen zingen hebben veel meer begrip voor elkaar. Je kunt niet samen zingen of muziek maken zonder heel fijngevoelig ingespeeld te raken op elkaar.

✅ in klassen waar veel gezongen wordt, leren kinderen beter en is de onderlinge sfeer beter

✅ zingen vermindert pijn. Doordat je anders gaat ademen, kun je gaan merken dat je minder last hebt van pijn.

✅ Je valt sneller in slaap en slaapt beter. Dit komt ook door een betere beheersing van de ademhaling. Maar zeker ook de emotionele uitlaatklep die zingen biedt, maakt dat je de dingen van de dag al beter een plek hebt gegeven. Je hebt minder last van stress in je leven.

✅ Je conditie neemt toe. Ondanks dat zingen heel ontspannend is, kan het toch heel hard werken zijn voor je lichaam. En …. van hard werken wordt je lichaam sterker en neemt je uithoudingsvermogen toe!

✅ Je buik wordt strakker. De beste manier om bikiniwaardig de zomer in te gaan, is gericht ademsteun oefenen in het zingen. En het is nog veel leuker ook dan de sportschool!

✅ Je bloeddruk kan lager worden (door ademsteun)

✅ Je houding verbetert, waardoor je je krachtiger voelt en dat ook uitstraalt

✅ Je krijgt meer energie. Je hebt minder last van emoties die energie wegnemen, omdat je die geuit hebt in het zingen. En je ademt anders, wat ook te goede komt aan je energie! Zingen levert meer energie op dat op de bank liggen en tv kijken

✅ Je leert jezelf veel beter kennen. In zang kom je heel mooi tegen hoe jij geneigd bent om dingen te doen.

En als allermooiste …. uiteindelijk leef je langer met al deze voordelen!

Als jij nou gewoon lekker aan de slag wilt met zingen en je weet niet HOE: lees dan hier verder

Of … Kom lekker meedoen met de GRATIS workshop Laat je Horen